Bedlington Terrier

RSS

BEDLINGTON TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

In trecut, Bedlington Terrier-ul era folosit pentru exterminarea animalelor daunatoare si pentru vanatoarea de iepuri de camp si vulpi, printre alte animale de talie mica. Astazi sunt in principal animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de aproximativ 41 cm, cu o deviatie permisa, in plus sau in minus cu 2,5 cm.

Blana

Bedlington Terrier-ul era numit un lup in haina de oaie. Parul sau creste in bucle scurte care nu stau lipite de corp. culorile pot fi albastru simplu, albastru cu maro, maro-galbui, sau de culoarea nisipului. Cea mai raspandita culoare este albastrul. Puii se nasc negri sau maronii.

Ingrijirea necesara

Cainii din aceasta rasa trebuie dusi la un salon de ingrijire a animalelor cel putin o data pe an pentru ca blana sa fie intretinuta cum trebuie. Pe langa aceasta, trebuie pieptanat si periat regulat. Nu naparleste. Mentineti-i urechile curate indepartand orice mizerie si parul care creste in exces.
Acesti Terrieri nu ar trebui sa fie spalati prea des sau blana lor va deveni linsa, aspect care nu este apreciat ca acceptabil pentru aceasta rasa. Exemplarele care sunt prezentate la expozitie au nevoie de un grad mai ridicat de ingrijire.

Caracter

Bedlington Terrier-ul este curajos si tenace, inteligent, linistit in casa si cu un caracter echilibrat, iubeste copiii, este jucaus, latra putin, este loial, vesel si independent. Tind sa se ataseze mai mult de unul dintre membrii familiei.

Dresaj

Cainii acestei rase sunt inteligenti si prind usor ceea ce li se cere, desi pot fi uneori putin incapatanati. Reactioneaza bine la tonul vocii, dar s-ar putea ca ocazional sa fie necesae si unele mici corectii.

Comportament social

Aceasta rasa se intelege in general bine cu copiii. Trebuie sa se obisnuiasca sa agreeze pisicile si alte animale din gospodarie inca de cand sunt mici.
In general, se inteleg bine cu alti caini, dar tineti-i departe de caini care tind sa fie dominanti pentru ca, o data provocati, Bedlington Terrierii sunt niste luptatori inversunati.

Exercitii

Pot alerga repede si pot face sarituri destul de inalte, si le place sa le faca pe amandoua. Alergatul pe langa o bicicleta este exercitiul ideal pentru cainii acestei rase.

Remarci speciale

Atata timp cat primeste suficienta miscare si activitate, Beldington Terrier-ul se poate descurca cu viata intr-un apartament sau intr-o casa de dimensiuni mici.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.