Teckel - varianta cu par sarmos

RSS

TECKEL - VARIANTA CU PAR SARMOS

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Teckel - varianta cu par sarmos
Teckel - varianta cu par sarmos
Teckel - varianta cu par sarmos

Tara de origine

Germania

Aptitudini

Animal de companie, dar, de asemenea, si caine de vanatoare atat pentru vanatul de suprafata, cat si pentru vanatul de subteran (bursuci, iepuri, porci mistreti si vulpi).

Dimensiuni

In functie de dimensiuni, aceasta rasa este impartita in trei grupe. Cel mai mare este Teckel-ul standard, a carui circumferinta a toracelui depaseste 35 cm.
Teckel-ul standard trebuie sa aiba o greutate maxima de 9 kg. Teckel-ul pitic are o circumferinta a toracelui de 30-35 cm, iar varietatea cea mai mica, Kaminchen sau “micul iepuras” are o circumferinta a toracelui mai mica de 30 cm.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par sarmos lipit pe corp, si care ar trebui sa fie cat mai aspru cu putinta si cu un strat inferior des. Parul de pe cap si urechi trebuie sa fie foarte scurt si ar trebui sa aiba barba si mustata clar definite.
Varietatea de culoare este aproape intotdeauna amestecul de nuante naturale deseori intalnit la animale salbatice; varietatea cu negru si cafeniu este mai rar intalnita. Rareori, pot aparea caini cu blana rosie sau ciocolatie.

Ingrijirea necesara

Tackel-ul cu parul sarmos trebuie trimat cam de doua ori pe an, in functie de starea blanii. Parul de pe cap trebuie mentinut scurt. Tundeti parul in exces care creste intre labutele de la picioare.

Caracter

Acest caine este curajos, dominant, cu simtul umorului, este vigilent, vioi, tenace, inventiv si curajos. Este esential sa fie introdus in cat mai multe tipuri de situatii inca din perioada de pui, pentru a-i incuraja dezvoltarea.

Dresaj

Varietatea cu par sarmos are un caracter dominant si o gandire independenta, astfel incat acest caine trebuie bine dresat. Cu o abordare corecta si cu multa rabdare, este posibil sa fie invatat destul de multe, desi niciodata nu va va asculta orbeste comenzile.
Acesti caini se indispun teribil daca li se pare ca au fost pedepsiti pe nedrept si sunt foarte hotarati cand vor ceva cu care dumneavoastra nu sunteti de acord. Inscrierea catelului dumneavoastra la un curs de dresaj reprezinta o optiune foarte buna.

Comportament social

Pentru un Teckel, familia este pe primul loc. Acest lucru este evidentiat si printr-un comportament destul de rezervat fata de straini.
Daca sunt socializati de timpuriu cu copiii si astfel incat aceasta experienta sa fie pozitiva, cainii nu vor crea niciun fel de probleme cu acestia.
In general, se inteleg destul de bine cu alti caini, desi unele exemplare pot fi putin cam prea curajoase cand vine vorba de cainii de talie mare. Datorita instinctului lor de vanator, cainii din aceasta rasa nu reprezinta un bun tovaras de joaca pentru alte animale mici din gospodarie. Pentru a preveni problemele ulterioare, socializati-i inca din perioada de pui cu pisicile.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa trebuie sa beneficieze de destula miscare pentru a se mentine in forma. Daca ii este permis sa alerge liber, exista o posibilitate sporita ca, datorita instinctelor lui de vanator, cainele sa fuga.
Teckel-ul este un caine puternic si sanatos care poate trai destul de mult, dar menajati-i spatele de miscare excesiva (nelasandu-l de exemplu sa alerge in sus si in jos pe scari sau sa faca alte activitati asemanatoare).

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Teckeli
11 Apr 2013
ulian ion

sunt din campulung moldovenesc si vreau sa cumpar un pui teckel cu par sarmos(mascul).cum trebuie sa procedez?

14 Oct 2010
kissy

si eu am unul de 6 luni este foarte activ l-am luat din tg.mures si doresc sa stiu unde pot sa ma inscriu la un club cu el?????????????

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.