Spitz finlandez

RSS

SPITZ FINLANDEZ

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Spitz finlandez
Spitz finlandez
Spitz finlandez

Tara de origine

Finlanda

Aptitudini

Caine de vanatoare de pasari, caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 53-60 cm pentru masculi si de 51-56 cm pentru femele.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par gros, ridicat, de lungime medie, cu un strat inferior de par drept. Culoarea poate fi maro-roscat sau rosu-galbui, iar mici semne albe sunt permise. Puii se nasc cu blana mult mai inchisa la culoare si devin roscati mai tarziu.

Ingrijirea necesara

Asemenea celorlalti caini nordici, Spitz-ul finlandez are o blana care se curata singura. Cu toate acestea, periajul si pieptanatul raman o necesitate. Blana acestor caini nu are mirosul specific de par de caine.

Caracter

Aceasta rasa este vioaie si curioasa, desi nu exagereaza. Este un caine de paza care nu latra decat atunci cand cand este necesar. Sunt extrem de buni cu copiii, sociabili, foarte loiali familiei, dar nu urmeaza cu sfintenie comenzile stapanului.

Dresaj

Acele persoane care cauta un caine care sa le indeplineasca intotdeauna comenzile ar trebui sa nu ia in considerare aceasta rasa, dar cu multa rabdare si intelegere, impreuna cu o maniera consecventa, este posibil sa se atinga nivelul de baza in dresajul acestor caini.

Comportament social

In general, nu cauzeaza probleme cu alti caini. De asemenea, ei se inteleg de minune cu copiii. Musafirii vor fi intotdeauna anuntati, dar cam atat; nu este un caine de protectie.

Exercitii

Acestui caine ii place sa fie afara, dar nu va fi fericit singur intr-un cotet. Impreuna cu alti caini din rasa sa va fi foarte fericit. Aceasta rasa este foarte potrivita sa traiasca in mediul rural, dar exista destule exemple de caini care se descurca si in oras. Solutia este un nivel ridicat de activitate. Daca primeste acest lucru, va fi fericit sa isi petreaca seara la picioarele stapanului.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini tip Spitz si de tip...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.