Lundehund

RSS

LUNDEHUND

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Lundehund
Lundehund
Lundehund
Lundehund
Lundehund
Lundehund

Tara de origine

Norvegia

Aptitudini

Acest caine era folosit in special la prinderea si aportul unei pasari nordice acvatice (Mormon arctica) care isi face cuibul adeseori in crevase stancoase de pe munti.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 35-38 cm pentru masculi si de 32-35 cm pentru femele. Masculii trebuie sa cantareasca aproximativ 7 kg, iar femelele 6 kg.

Blana

Cainii din aceasta rasa au o blana scurta de culoare roscat-maronie si chiar peri cenusii care au varful aproape negru. Stratul inferior este format din par moale.

Ingrijirea necesara

Cainele nu necesita prea multa ingrijire. In perioada de naparlire este cel mai bine sa inlaturati parul mort cu un pieptene solid.
In schimb, au nevoie de atentie speciala atunci cand vine vorba de dieta lor, deoarece din organismul lor lipseste o enzima esentiala pentru digestia hranei. Cereti sfatul unui specialist.

Caracter

Acesti caini au o gandire independenta si simtul umorului, sunt veseli, vicleni, inteligenti, isteti si, de asemenea, dominanti uneori. Latra rareori.

Dresaj

Dresajul lor trebuie sa fie foarte variat. Repetarea aceleiasi comenzi sau aceluiasi exercitiu va plictisi cainele si va va mai scadea din autoritate.

Exercitii

Aceasta rasa nu are nevoie de prea multe exercitii. Este suficient sa il scoateti de trei ori pe zi la plimbare si sa va mai jucati cu el prin gradina.

Remarci speciale

Specialistii nu se pun de acord daca aceasta rasa face parte din familia de caini domesticiti. Este posibili ca rasa sa fie o parte din familia cainelui primitiv, deoarece are unele calitati necunoscute la nici una dintre rasele domesticite.
Acest caine poate, la propriu, sa isi astupe urechile – nu doar la comenzile pe care le dati dar, mai practic, atunci cand se taraste prin crevasele stancoase, pentru a impiedica pamantul sa ii intre in urechi.
Aceasta abilitate protejeaza auzul foarte fin al cainelui. Pe langa aceasta, rasa are 6 degete si 8 pernute la fiecare picior, fata de 5 degete si 6 pernute la ceilalti caini.
Lundehund este singura rasa de caini care, asemeni oamenilor, are clavicula, astfel incat isi pot extinde labele inferioare si spre lateral. In final, isi pot indoi capul pe spate – lucru folositor de asemenea cand se tarasc prin crevase stancoase inguste. Nici o alta rasa nu mai prezinta aceste caracteristici.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini tip Spitz si de tip...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Cainele urs de Carelia
Elkhound sau Jamthund
Spitz finlandez
Husky siberian
Samoyedo
Elkhound norvegian
Norbottenspets
Laika din Siberia Occidentala
Lapphund finlandez
Caine de Islanda

Cautari asociate "lundehund"

pui lundehund, caine lundehund pui, caine lundehund, lundehund-caini, poze lundehund, lundehund poze, lundehund caine, lundehund caini, rasa lundehund
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.