Elkhound sau Jamthund

RSS

ELKHOUND SAU JAMTHUND

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Elkhound sau Jamthund
Elkhound sau Jamthund
Elkhound sau Jamthund
Elkhound sau Jamthund
Elkhound sau Jamthund

Tara de origine

Suedia

Aptitudini

Caine de vanatoare pentru vanatul de talie mare.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 60-65 cm pentru masculi si de 55-60 cm pentru femele.

Blana

Acest caine are un puf gros si de culoare crem, si un par protector gros si des. Culoarea parului de protectie este gri-inchis sau deschis si ar trebui sa existe si pete crem pe nas, obraji, gat, abdomen, piept, picioare si partea ventrala a cozii.

Ingrijirea necesara

Blana nu necesita prea multa ingrijire. In perioada de naparlire, cel mai bine este sa folositi un pieptene de metal cu dinti dubli pentru a inlatura puful desprins. Asemenea altor caini nordici, parul acestuia nu are mirosul tipic de caine.

Caracter

Aceasta rasa este echilibrata, directa, inteligenta si descurcareata, are un bun simt al umorului si este sensibila la tonul vocii stapanului.

Dresaj

Elkhound-ul are nevoie de un dresor calm, care are o autoritate naturala. O maniera de dresaj calma si consecventa este esentiala in cazul acestor caini.

Comportament social

Exemplarele de Elkhound se inteleg bine cu alti caini, chiar daca latratul lor poate avea un efect terifiant asupra acestora.
Sunt destul de rezervati fata de straini si, cu toate acestea, nu sunt caini de paza. Copiii nu cauzeaza probleme pentru aceasta rasa si acelasi lucru este valabil si in cazul altor animale prezente in caza sau in jurul acesteia.

Exercitii

Elkhound-ul este un caine de vanatoare si este inca folosit in acest scop in tara sa natala. Slujba sa este sa desparta animalul de turma si sa-l doboare. Pentru a face acest lucru, el cutreiera zone intinse ale teritoriului. Acest caine este nepotrivit pentru un mediu urban aglomerat.
Daca este lasat liber fara lesa exista o foarte mare posibilitate ca instinctele sale sa il faca sa plece, cu toate consecintele ce vor urma dupa acesta.
In zonele salbatice, cainele va fi mereu in miscare. Limitarea miscarilor sale prin inchiderea intr-un spatiu restrans si doar trei plimbari scurte pe zi se apropie de cruzime fata de animale in cazul acestei rase. Din acest motiv, este clar ca Elkhound-ul este potrivit doar pentru putinele persoane care il pot folosi la vanatoare.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini tip Spitz si de tip...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Spitz finlandez
Husky siberian
Samoyedo
Cainele de Groenlanda
Malamut de Alaska
Cainele urs de Carelia
Lundehund
Elkhound norvegian
Norbottenspets
Laika din Siberia Occidentala

Cautari asociate "elkhound sau jamthund"

elkhound jamthund, jamthund, caini jamthund, elkhound, poze elkhound, norvegian elkhound, caini elkhound, elkhound norvegian, elkhound norvegian vanzare, comportament elkhound norvegian, norvegian elkhound poze
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.