Chow-Chow - varietatea cu par scurt

RSS

CHOW-CHOW - VARIETATEA CU PAR SCURT

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Chow-Chow - varietatea cu par scurt
Chow-Chow - varietatea cu par scurt

Tara de origine

China

Aptitudini

In trecut Chow-Chow avea variate roluri, inclusiv caine de vanatoare si ca fel de mancare pe mesele chinezilor. Astazi este un vigilent caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 48-56 cm pentru masculi si de 46-51 cm pentru femele.

Blana

Blana este formata din par scurt, asa cum ii indica si numele. Cele mai frecvent intalnite culori sunt rosu simplu, negru, albastru si crem. Chow-Chow-ul are limba si pigmentatie pielii albastre.

Ingrijirea necesara

Ingrijirea Chow-Chow-ului cu par scurt este mult mai putin solicitanta decat a varietatii cu par lung. In ciuda acestui lucru, tot trebuie periat cu regularitate si temeinicie, in special in perioada de naparlire.

Caracter

Acest caine este atent, cu o gandire proprie, linistit, independent, moderat de activ, dominant, vigilent, curajos si plin de caracter.

Dresaj

Acest caine are nevoie de un stapan care este calm, echilibrat si poseda o autoritate naturala. Se afirma ca varietatea cu par scurt este mai activa si invata mai repede decat varietatea cu par lung.

Comportament social

Majoritatea exemplarelor sunt destul de dominante fata de alti caini. In contrast, ei au un comportament foarte bun cu copiii. Atat timp cat sunt familiarizati cu pisicile si alte animale din gospodarie inca de cand sunt mici, problemele pot fi prevenite. In compania strainilor, ei sunt destul de retinuti.

Exercitii

Acest caine nu are nevoie de prea multa activitate, dar ii place sa fie afara. Vara gasiti-i un loc racoros in care sa poata sa stea, deoarece nu agreeaza caldura.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini tip Spitz si de tip...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.