Caine de Islanda

RSS

CAINE DE ISLANDA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Caine de Islanda
Caine de Islanda
Caine de Islanda
Caine de Islanda
Caine de Islanda
Caine de Islanda
Caine de Islanda
Caine de Islanda

Tara de origine

Islanda

Aptitudini

Caine ciobanesc si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 42-48 cm pentru masculi si de 38-44 cm pentru femele. Greutatea lor este de aproximativ 14 kg.

Blana

Acest caine are blana cu doua straturi compuse din par moale si lucios. Culorile predominante sunt albul cu zone roz si maroniu deschis cu varful firelor negru.
Exista si unii caini de culoare neagra cu zone albe.

Ingrijirea necesara

Blana acestor caini nu are nevoie de foarte multa atentie. Pieptanati-i parul desprins din stratul inferior in perioada de naparlire.

Caracter

Acest caine este vesel, prietenos, sociabil, cu un caracter echilibrat, inteligent si dornic sa invete, tandru, atent si vigilent, curajos dar care poate fi si incapatanat. Acestor caini le place sa latre.

Dresaj

Dresajul Cainelui de Islanda nu este prea dificil. El invata repede si este inteligent. Purtati-va cu el intr-o maniera extrem de consecventa si prietenoasa, incercand sa aduceti cat mai multa varietate posibila in exercitiile de dresaj. Tineti minte ca acest caine trebuie sa inteleaga scopul comenzii pe care i-o dati.
Se descurca destul de bine atat in fly-ball, cat si in concursurile de agilitate.

Comportament social

Acesti caini adora sa faca parte dintr-o familie si considera momentele in care sunt lasati singuri ca o pedeapsa severa.

Exercitii

Acest incantator caine de familie are nevoie de multa miscare pentru a fi fericit. Scoateti-l in mod regulat la plimbari lungi, oferindu-i sansa sa alerge si sa se joace liber.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini tip Spitz si de tip...
01 Jun 2010
patrick

Buna..Sunt primul deocamdat care comenteaza...Am si eu un caine foarte identic..dar nustiu daca este ciobanesc de islanda sau border collie..daca puteti sa ma ajutati chear va rog..va dau cva poze sa va uitati..sau sa ghiciti ce rasa este:))..daca se poate va rog ajutatima.. contact:patrick_h97@yahoo.com sau un bip sms si va sun eu...multumesc anticipat

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.