Caine de Ibiza

RSS

CAINE DE IBIZA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Caine de Ibiza
Caine de Ibiza
Caine de Ibiza
Caine de Ibiza
Caine de Ibiza
Caine de Ibiza

Tara de origine

Insulele Baleare

Aptitudini

Caine de vanatoare (auz, miros si vaz) si animal de familie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 66-72 cm pentru masculi si de 60-67 cm pentru femele.

Blana

In functie de blana, aceasta rasa are trei varietati: cu par scurt, cu par lung si cu par aspru. Cea mai intalnita este prima varietate. Varietatea cu par aspru este foarte rara. Varietatea cu par lung are un par mai lung, cu o textura mai moale decat celelalte doua varietati.
Culorile predominante sunt variate tonuri de rosu, alb sau o combinatie dintre cele doua.

Ingrijirea necesara

Varietatea cu par scurt poate fi periata ocazional cu o perie din cauciuc. Cea cu par aspru nu are nevoie de trimat manual si poate fi, de asemenea, periata ocazional.

Caracter

Cainele de Ibiza este un caine calm, tandru, loial familiei sale, cat de cat independent, inteligent, alert, vigilent si dornic sa invete.
Este, de asemenea, moderat de ascultator, are rezerve enorme de energie, este curajos si echilibrat. De asemenea, poseda instincte de vanatoare puternice.

Dresaj

Aceasta rasa adora sa invete si face acest lucru repede. Atat timp cat au fost corespunzator dresati, ei pot participa la diferite sporturi canine. Sunt sensibili la tonul vocii dresorului si o cerere pe un ton prietenesc face mai mult decat o comanda pe un ton rastit.

Comportament social

Acesti caini se inteleg bine cu copiii, dar se tin la distanta de straini. Odata ce stabilesc ca strainul nu prezinta pericol, se imprietenesc repede.
Cainii din aceasta rasa pot fi destul de dominanti cu alti masculi. Daca socializarea a fost realizata de timpuriu, pisicile nu vor reprezenta probleme.

Exercitii

In ciuda extraordinarei capacitati de adaptar a acestei rase – poate fi tinuta chiar si intr-un apartament – ea tot are nevoie de multa activitate. Pot alerga si pe langa o bicicleta, dar nu inainte ca animalul sa isi incheie dezvoltarea.
Ei pot dori sa investigheze ceva ce le-a atras atentia, deoarece raman caini de vanatoare. Pentru a preveni acest lucru, veti avea nevoie de un gard solid de cel putin 2 metri inaltime pentru ca ei pot chiar sa se catere peste garduri. Majoritatea se bucura sa faca aport, iar vanatoarea de iepuri este un sport ideal pentru ei.

Remarci speciale

Avand in vedere caracterul lor, acesti caini nu sunt potriviti pentru viata intr-un cotet.
Sunt considerati pe jumatate ogari datorita modului in care vaneaza.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini tip Spitz si de tip...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.