Spinone italian

RSS

SPINONE ITALIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Spinone italian
Spinone italian
Spinone italian
Spinone italian
Spinone italian
Spinone italian
Spinone italian

Tara de origine

Italia

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sportul de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 60-70 cm pentru masculi si de 58-65 cm pentru femele. Greutatea este de 28-37 kg.

Blana

Spinone are blana aspra, groasa, sarmoasa si suficient de neteda. Culorile permise sunt alb complet, alb cu pete portocalii, alb cu pete maro sau maro-roscat amestecat cu alb si negru – cu sau fara pete mari cafenii.

Ingrijirea necesara

Periati din cand in cand blana acestui caine cu o perie aspra. Trimarea acesteia se face strict in conformitate cu standardele rasei. Verificati-i urechile pentru a vedea daca sunt curate si indepartati-i parul in exces dintre pernutele de la picioare.

Caracter

Cainii acestei rase sunt linistiti si prietenosi, foarte blanzi prin natura lor si afectuosi, dar pot avea uneori o fire independenta.
Le place foarte mult apa si toate sporturile canine; au un puternic simt al mirosului.

Dresaj

Nu va asteptati la miracole de la acesti caini in ceea ce priveste supunerea deoarece sunt foarte mandri de ei insisi. In ciuda acestui fapt, sunt blanzi prin firea lor si afectuosi suficient pentru a incerca sa va multumeasca, cu conditia ca dumneavoastra sa nu va asteptati la prea multe. Nu uitati ca acestui caine ii place sa-si urmeze nasul daca simte un miros interesant. Asigurati-va ca gradina dumneavoastra este bine inchisa si nu-l lasati sa alerge fara lesa si nesupravegheat.

Comportament social

Cainii din aceasta rasa se inteleg foarte bine cu cainii din rasa lui si cu alte animale din gospodarie, si sunt parteneri de joaca foarte buni cu copiii.
Atat vizitatorii doriti, cat si cei nedoriti sunt intampinati zgomotos.

Exercitii

Spinone are nevoie de multa miscare si de mult spatiu, astfel incat nu este indicat sa traiasca intr-un apartament sau intr-o casa situata intr-o zona urbana aglomerata.
Le place foarte mult sa inoate si, o data ajunsi la maturitate fizica, le place sa alerge pe langa o bicicleta. Aveti grija sa lucrati cu ei pe camp sau in padure.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Pointeri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.