Setter irlandez

RSS

SETTER IRLANDEZ

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Setter irlandez
Setter irlandez
Setter irlandez
Setter irlandez
Setter irlandez
Setter irlandez

Tara de origine

Irlanda

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sporturi de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Aceasta rasa nu are dimensiuni standard. Inaltimea la nivelul greabanului este de aproximativ 65 cm, dar exista si exemplare mult mai mari.

Blana

Blana Stterului irlandez este alcatuita din par lung si drept, doar cu cateva onduleuri. Culoarea este maro fara urme de negru. Pete de culoare alba pe piept, gat, barbie sau picioare, ca si o stea mica in frunte, sunt toate neacceptate. Exista o varietate de Setter irlandez rosu-alb, care are blana predominant alba cu pete rosii.

Ingrijirea necesara

Blana acestui caine trebuie trimata din cand in cand pentru a inlatura parul in exces.daca doriti sa prezentati cainele dumneavoastra in expozitii de frumusete, este nevoie de o ingrijire mai atenta. Pentru pentru cei care sunt doar animale de companie, blana poate fi mentinuta in conditii bune prin indepartarea parului in exces dintre pernutele de la picioare si din zona inferioara a urechilor (acest lucru este deosebit de important pentru prevenirea infectiilor urechii daca acestea nu sunt bine ventilate).

Caracter

Acesti caini sunt vioi, iubitori, veseli, blanzi si jucausi; au o fire independenta si se leaga foarte strans de familia din care fac parte. In general, Setteri irlandezi nu latra prea mult.

Dresaj

In general, dresajul acestor caini nu este prea dificil. Sunt suficient de inteligenti pentru a intelege ceea ce stapanul doreste de la ei, dar au o fire independenta, astfel incat dresorul trebuie sa aiba o abordare consecventa dar iubitoare. Este o idee foarte buna sa va inscrieti impreuna cu catelusul dumneavoastra la un curs de dresaj.

Comportament social

Setterii irlandezi sunt in general foarte iubitori, astfel incat si vizitatorii nedoriti sunt intampinati cu entuziasm. Cu toate acestea, ei va vor face cunoscuta sosirea vizitatorilor. Cu copiii, se comporta prietenos si cu rabdare; de asemenea, se inteleg bine cu alti caini.
Traiul in comun cu animalele din gospodarie nu ar trebui sa fie vreo problema daca a fost socializat corect in perioada de pui.

Exercitii

Deoarece cainii din aceasta rasa au nevoie de foarte multa miscare fizica, trebuie sa le asigurati plimbari pe distante lungi in mod regulat. Alergatul pe langa o bicicleta reprezinta o forma ideala de miscare odata ce cainele s-a maturizat din punct de vedere fizic.
Unii Setteri irlandezi isi urmeaza nasul daca li se pare ca au simtit un miros interesant. In asemenea cazuri, ei au tendinta sa nu va auda chemarile.
Invatati-i inca din perioada de pui ca trebuie sa vina la dumneavoastra cand le comandati acest lucru.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Pointeri
12 Jul 2010
dragomir

settari sunt cea mai tare rasa de caini eu ma avut unul dar lam dus la unchi si de acolo a fugit si am plans atat de mult dar eu zic ca o sal gasim pe el ilchema baster acum el are 10 luni

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.