Setter Gordon

RSS

SETTER GORDON

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Setter Gordon
Setter Gordon
Setter Gordon
Setter Gordon
Setter Gordon

Tara de origine

Scotia

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sportul de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de aproximativ 66 cm pentru masculi si de 62 cm pentru femele.

Blana

Blana acestor caini, care nu trebuie sa fie niciodata creata, este formata din par de lungime medie. Culoarea blanii este intotdeauna neagra cu pete castanii. Este acceptata o pata alba pe piept.

Ingrijirea necesara

Periati-l cu regularitate si verificati-i urechile pentru a va asigura ca sunt curate. Parul in exces din zona inferioara a urechilor trebuie tuns pentru a permite aerului sa patrunda in urechea interna cu scopul de a evita infectiile. Parul din zoa externa a urechilor nu trebuie niciodata tuns – acest lucru este permis la alti Setteri.
Daca doriti ca exemplarul dumneavoastra sa participe la expozitii de frumusete, atunci blana lui va avea nevoie de mai multa atentie.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt prietenosi, iubitori, sociabili si inteligenti, blanzi prin natura lor si sensibili, dar, de asemenea, sunt foarte independenti.

Dresaj

Cu siguranta, dresajul acestor caini nu este dificil, cu conditia sa tineti cont ca acesti caini au o fire destul de independenta.
Ei vor raspunde unui dresor care este consecvent, dar si afectuos in abordare. Este o sugestie buna sa va inscrieti impreuna cu cainele dumneavoastra la un curs de dresaj.

Comportament social

Este absolut necesar sa obisnuiti cainele inca din perioada de pui cu toate tipurile de situatii si experiente cu oamenii, cu animalele si cu lucrurile. Doar astfel va veti asigura ca puiul dumneavoastra va deveni un adult echilibrat.
In general, acesti caini se inteleg bine cu alti caini si cu copiii – deoarece ei sunt prieteni cu toata lumea. De asemenea, o buna socializare in perioada de pui va face sa nu existe probleme cu pisicile si cu alte animale din gospodarie. In prezenta strainilor, el va adopta o atitudine de “asteapta si vei vedea”.

Exercitii

Acesti caini au nevoie de multa miscare fizica. Alergarea pe langa o bicicleta reprezinta o buna modalitate de a-si pastra forma fizica, odata ce a ajuns la maturitate.
Un Setter Gordon care face destul miscare fizica, se va purta cu calm in casa. Sunt capabili sa hoinareasca, astfel incat un gard bun in jurul proprietati dumneavoastra este un lux absolut necesar.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Pointeri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.