Epagneul Breton

RSS

EPAGNEUL BRETON

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Epagneul Breton
Epagneul Breton
Epagneul Breton
Epagneul Breton

Tara de origine

Franta

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sporturi de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 48-50 cm pentru masculi si de 47-49 cm pentru femele. Greutatea este de aproximativ 15 kg.

Blana

Blana este formata din fire de par putin sau bogat ondulate. Culorile acceptate sunt alb si portocaliu, alb si castaniu, alb si negru, tricolor sau rosu amestecat cu alb si negru.
Cea mai frecvent intalnita culoare este alb cu maro-roscat.

Ingrijirea necesara

Blana acestor caini nu are nevoie de prea multa ingrijire. Un periaj ocazional, in special in zonele in care blana se incalceste, este suficient pentru a pastra blana in conditii bune.
Verificati-i urechile cu regularitate pentru a va asigura ca sunt curate.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt vioi, inteligenti, carora le place sa faca aport, care isi cunosc valoarea. Ei latra rar, sunt blanzi prin firea lor, afectuosi si ascultatori. Acest caine cu aptitudini de vanatoare remarcabile este foarte apreciat de vanatorii francezi.

Dresaj

Acest caine este usor de dresat deoarece este inteligent, invata repede si este ascultator. Tineti minte ca este un caine sensibil la voca aspra si la atmosfera din casa.

Comportament social

Un Epagneul Breton bine dresat este foarte afectuos cu copiii, se intelege bine cu alti caini si animalele din gospodarie. Latra doar atunci cand simte pericolul.

Exercitii

Desi acest caine se descurca foarte bine in rolul de caine de companie, el ramane in sufletul sau un caine cu aptitudini de vanatoare. El nu va fi multumit cu trei plimbari zilnice in jurul blocului. Luati in considerare mersul cu el la vanatoare, care ii va satisface atat nevoia de miscare, cat si cea de munca.
Activitatile alternative pot fi concursurile de agilitate sau fly-ball-ul. Inotul si aportul reprezinta moduri foarte placute pentru acesti caini de a-si petrece timpul.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Pointeri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.