Brac italian

RSS

BRAC ITALIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Brac italian
Brac italian
Brac italian
Brac italian
Brac italian
Brac italian
Brac italian

Tara de origine

Italia

Aptitudini

Caine pentru sporturi de camp (vanatoare, alergare) si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 58-67 cm pentru masculi si de 55-62 cm pentru femele.

Blana

Bracul italian are o blana formata din par scurt, des si lucios.
Culorile acceptate sunt alb; alb cu pete mici sau mari portocalii galbui sau castanii; si alb stropit cu portocaliu-deschis sau maro-deschis.

Ingrijirea necesara

Blana acestor caini nu necesita prea multa atentie. In timpul perioadelor de naparlire, puteti sa indepartati firele de par moarte prin perierea cu o perie de cauciuc. Mentineti-le urechile curate.

Caracter

Bracul italian este un caine linistit si intelegator, inteligent, care are simtul umorului, este atent, bland, calm in casa, afectuos si sensibil.
Acesti caini nu se maturizeaza psihic pana la varsta de 2-3 ani si jumatate. Datorita calitatilor sale, este folosit pentru vanatul pasarilor.

Dresaj

Cainii din aceasta rasa trebuie dresati intr-o maniera consecventa, dar calma, linistita. Sunt caini foarte sensibili si reactioneaza puternic la intonatiile vocii dumneavoastra. Laudati-l daca a executat bine comanda. Daca este dresat adecvat, el invata lucrurile repede.
Prea multa asprime in abordare va avea un efect invers.
El nu va invata nimic, dar isi va pierde respectul pentru dumneavoastra. Evitati sa-l suprasolicitati fizic in perioada de crestere. In special, limitati-I cat mai mult urcatul si coboratul pe scari.

Comportament social

Bracul italian se intelege foarte bine cu alti caini si animale din gospodarie. De asemenea, se ataseaza foarte strans de copii. Intotdeauna actioneaza cand simt un pericol.

Exercitii

Este foarte important pentru cainii din aceasta rasa se beneficieze de suficienta miscare. Solutia ideala este sa aveti o gradina mare; tineti cont de faptul ca nu sunt caini de tinut intr-un apartament. Le place foarte mult sa inoate si sa faca aport, si odata ce s-au maturizat din punct de vedere fizic (la varsta de aproximativ 1 an si jumatate), ei pot incepe sa faca exercitii controlate, prin alergarea alaturi de o bicicleta. Ca orice caine de vanatoare, ei sunt considerati a avea un auz si un miros excelent.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Pointeri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.