Schnauzer urias

RSS

SCHNAUZER URIAS

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Schnauzer urias
Schnauzer urias

Tara de origine

Germania

Aptitudini

Caine de paza, de aparare si animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 60-70 cm.

Blana

Acesti caini au blana formata din par aspru. Cea mai intalnita este varietatea sare si piper; un cap negru este de dorit in toate varietatile de culoare.

Ingrijirea necesara

De aproximativ doua ori pe an parul trebuie trimat. Verificati in mod regulat daca parul din urechi nu a crescut prea mult si, daca este necesar, indepartati-l. parul crescut excesiv intre pernutele de la picioare trebuie, de asemenea, inlaturat. Pieptanati firele de par lungi decorative care sunt caracteristice pentru capul acestei rase, pentru a preveni incurcarea parului.

Caracter

Schnauzer-ul urias este un caine alert, vigilent, muncitor si sobru, care nu se indeparteaza de stapan, este foarte loial acestuia sau/si familiei, este inteligent si dornic sa invete, ganditor, bun prin natura sa, cu multa energie si care nu poate fi ademenit cu mita. Schnauzerii uriasi se ataseaza foarte tare de familia din care fac parte.

Dresaj

Aceasta rasa, care este plina de caracter, are nevoie de o crestere corespunzatoare. Daca dresajul este consecvent, corect si variat, atunci se va bucura de el. In ciuda faptului ca Schnauzer-ul are propriile sale idei si nu va indeplini ca o sluga fiecare comanda, se poate descurca bine in diferite activitati sportive canine – in special in cele de aparare.

Comportament social

Schnauzer-ul urias provoaca putine probleme cu alte animale din gospodarie. Si aici se aplica avertismentul obisnuit, adica de a fi atent si corect socializat inca din perioada de pui. Sunt in mod natural toleranti cu copiii.
Nu ii intereseaza strainii si tind sa fie timizi, desi cat de mult se intampla acest lucru depinde de crestere si de procesul de socializare.

Exercitii

Aceasta rasa necesita destul de mult activitate. Asigurati-va ca au parte de destule exercitii in afara casei si daca acest lucru se intampla cainele va fi foarte linistit.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
05 Sep 2010
Alexandra

Care e deosebirea dintre urias si rusesc; eu am un scnauzer de 10 ani( cred urias) femelă, oare până la ce vârstă pot trăi? Au nevoie de hrană specială, fiind masivi? care sunt bolile caracteristice? Din păcate a mea are tumoare...poate pt că nu a avut pui. A primit injecții, dar tot s-a extins. Ce pot face ca să-i fie bine?

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.