Rottweiler

RSS

ROTTWEILER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Rottweiler
Rottweiler
Rottweiler
Rottweiler
Rottweiler

Tara de origine

Germania

Aptitudini

Caine de paza, de aparare si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este 61-68 cm pentru masculi si de 56-63 cm pentru femele.

Blana

Cainii acestei rase au o blana nu prea lunga, groasa si aspra, cu un strat inferior gros. Culoarea este intotdeauna neagra cu pete maronii. Ocazional, apar exemplare cu parul lung, dar nu sunt foarte apreciate. De asemenea, o pata alba pe piept nu este agreata.

Ingrijirea necesara

Ingrijirea unui Rottweiler este relativ usoara. Pentru indepartarea parului mort si desprins in perioada de naparlire folositi o manusa din cauciuc care functioneaza mai bine decat una normala. Daca doriti ca blana sa luceasca, exista lotiuni speciale pentru acest lucru. Mentineti ghearele scurte si urechile curate.

Caracter

Acest caine este inteligent, ascultator, loial, neconditionat stapanului si familiei, vigilent, protectiv, curajos, puternic si impozant, poate fi gelos daca se acorda atentie altcuiva.
Un Rottweiler isi va apara familia si teritoriul pana la capat. Majoritatea au o tendinta de a se atasa cel mai mult de o singura persoana.

Dresaj

Rottweilerii au o fire destul de dominanta si, astfel, au nevoie de un dresor echilibrat si calm, care este increzator si intotdeauna linistit. Invatati puiul ce poate face si ce nu poate face, si ramaneti neclintiti in aceasta privinta. Rasa este extrem de sensibila la vocea dumneavoastra: astfel, folositi acest lucru sa ii laudati cand au facut ceva bine.
Un program de dresaj variat ofera cele mai bune rezultate. In general, este nevoie sa fiti putin mai duri cu masculii decat cu femelele care au o natura ceva mai blanda. Acesti caini sunt ideali pentru munca de securitate si paza, si pentru concursurile de aparare, desi succesul nu va veni la fel de repede ca in cazul Ciobanescului belgian Mechelen

Comportament social

Cand un Rottweiler a fost crescut si dresat corespunzator, el va fi loial familiei si va reprezenta un bun companion de joaca pentru copii. Pisicile si alte animale din gospodaie vor fi acceptate neconditionat atat timp cat cainele a avut experiente pozitive cu ele. Unii Rottweileri pot avea un comportament dominant fata de alti caini si vor dori sa se impuna.
Prietenii si rudele sunt primiti cu entuziasm, in vreme ce strainii nu se pot apropia mai mult de gard. Rottweilerul este un caine de paza excelent.

Exercitii

Asigurati-va ca exemplarul dumneavoastra are parte de multa miscare deoarece are nevoie de ea. Alergatul in padure sau in camp deschis il face foarte fericit si nu are nicio intentie sa se indeparteze. Inotul si alergatul pe langa o bicicleta sunt activitati perfecte pentru acest caine care adora, de asemenea, aportul unei mingi.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
14 Nov 2012
cristina

Savu am si eu 2 rottweiler unu d 5 luni unul de 3 luni si eu le dau oase sa roada de vita k sunt f bune numai de pui sa nu le dai sfatul meu este sa le mai dai din knd in cand oase sa stii k sunt bune

19 Feb 2011
vasile

Cristian nui nimik daca o sal ti la bloc, al meu tot locueste la bloc de 4 ani...

28 Jan 2011
ioana

buna eu sunt ioana si am o catea rottwear asa si e cuminte ca acum are 4 luni
si o saptamana
dada e frumoasa ca o avem de 4 saptamani

27 Dec 2010
savu

am si eu o intrebare.la rottweilerul meu de 7 luni de zile ii dau sa roada oase mai maricele de vita si maduva ff multa din os are ceva ??? multumesc

25 Oct 2010
Cristian

Salut, Doresc sami eu si eu un Un Rottweiler .. Dar am o intrebare la dm.. Nui nimic dacal cresti la bloc?
astep rs dm! o zi buna!

01 May 2010
Dianne

Eu am rottweiler. Face 11 ani in iunie si este superb! Sunt niste caini extraordinari, e o rasa minunata!!!!

01 Feb 2010
catalin

eu as vrea sa am un rottweiler dar nu pot pana nu face parinti casa!^^^^^^^^^^^^^ asa sa ma astept dar mama ma promis un caine de tip rottweiler

12 Sep 2009
Despre rottweiler

Comunitatea iubitorilor de rottweiler va invita la Totul despre rottweiler unde puteti avea discutii numai cu si despre rottweiler,poze cu rottweiler, informatii legate de sanatate rottweiler,nutritie rottweiler,dresaj rottweiler si multe alte informatii

http://www.despre-rottweiler.ro

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.