Owtcharka caucazian sau Ciobanescul caucazian

RSS

OWTCHARKA CAUCAZIAN SAU CIOBANESCUL CAUCAZIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Owtcharka caucazian sau Ciobanescul caucazian
Owtcharka caucazian sau Ciobanescul caucazian

Tara de origine

Fosta Uniune Sovietica

Aptitudini

Caine de paza

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de minim 65 cm pentru masculi si de minim 62 cm pentru femele.

Blana

Ciobanescul caucazian are trei varietati de blana: cu par lung cu guler si par lung pe picioarele posterioare; cu par scurt; si cu par de lungime medie fara guler si cu parul lung pe picioarele posterioare. Principalele culori sunt diferite tonuri de gri cu pete deschise la culoare sau ruginii; galben, alb, cenusiu inchis; pot avea mai multe culori dispuse diferit.

Ingrijirea necesara

Varietatea cu par lung necesita periaj si pieptanat din cand in cand, in special in zonele in care se formeaza calti. Blana varietatii cu par scurt este mai putin pretentioasa.

Caracter

Owtcharka caucazian avea in trecut rolul de paza a animalelor de ferma impotriva pradatorilor cu patru sau cu doua picioare.
Este foarte curajos, vigilent, puternic, rezistent, neincrezator in persoanele pe care nu le cunoaste, posedand un instinct protector puternic.

Dresaj

Potentialul posesor al unui exemplar din aceasta rasa trebuie sa aiba un caracter puternic si un fizic pe masura. Aceasta rasa are un simt al binelui si raului distincte si, astfel nu trebuie niciodata tratat sever sau pedepsit.
Stapanul potrivit  poate avea un Owtcharka caucazian ascultator si foarte loial, acestea fiind obtinute prin respect reciproc, un caine care isi va proteja familia si casa, chair si cu pretul vietii.

Comportament social

Orice si oricine apartine familiei – iar asta include copiii, pisicile si orice altceva, va fi privit ca “propriu”, respectat si protejat.
Nu il lasati singur cu copiii, deoarece in cazul in care joaca devine putin mai dura, Owtcharka caucazian va va proteja copiii.
Nu isi va pierde timpul cu strainii, dar prietenii de familie  vor fi primiti cu bucurie. Poate manifesta un comportament destul de dominant fata de alti caini.

Exercitii

Aceasta rasa este potrivita pentru o familie care dispune de destul spatiu in jurul casei unde cainele poate avea singur grija de necesarul de activitate.
Deoarece blana groasa il protejeaza asa de bine, acest caine se poate descurca si cu o viata in exterior.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
24 Aug 2011
Daniela Luta

eu am asa ciine e micut inka are in jurul la vreo saptamina ,2...si vreau sai cumpar lesa si toate cele...insa dupa cum vad el e mare si ma tem ca cind il voi plimba sa nu-i muste pe cei din jur...offf..ma tem,,spunetimi ceva..!!!

06 Jul 2009
ROXANA

Frumos exemplar.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.