Mastiff tibetan

RSS

MASTIFF TIBETAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan
Mastiff tibetan

Tara de origine

Tibet

Aptitudini

Caine de paza si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de minim 66 cm pentru masculi si de minim 61 cm pentru femele.

Blana

Cainii din aceasta rasa au o blana lunga si groasa, cu un strat inferior gros. Mastiff-ul tibetan poate avea blana de culoare neagra complet, neagra cu cafeniu, maro-cafeniu sau gri cu sau fara zone cafenii.

Ingrijirea necesara

Rasa necesita periaj regulat. Pe timp de iarna, Mastiff-ul tibetan are o abundenta de par ce formeaza blana sa groasa, dar la inceputul verii majoritatea acestui par naparleste. In aceasta perioada, stapanul trebuie sa petreaca intre o jumatate de ora si o ora pe zi pentru a inlatura tot acest par cu o perie sau un pieptene. Mastiff-ul tibetan atinge maturitatea ceva mai tarziu decat celelalte rase.

Caracter

Echilibrat, calm si cumpatat. Mastiff-ul tibetan este un caine demn, foarte loial familiei sale, rezervat fata de straini, si poate fi atat de incapatanta, cat si sa aiba propriile sale idei. Este dominant si increzator in sine. Protectia familiei sale si a proprietatii este ceva normal pentru Mastiff-ul tibetan.

Dresaj

Acest caine deosebit trebuie crescut pana la stadiul de adult intr-o maniera bine echilibrata. Cuvintele rastite si o intentie de a lovi cainele nu vor duce decat la ignorarea stapanului. Obiectivul este sa formati o relatie de respect reciproc intre dumneavoastra si caine.

Comportament social

Mastiff-ul tibetan este iubitor cu copiii, dar nu are incredere in straini. Daca atunci cand era pui, a capatat incredere in alte animale, el le va accepta. Contactul cu alti caini este, de asemenea, fara probleme.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au o nevoie medie de miscare si se vor bucura de excursiile cu dumneavoastra prin padure si teren deschis la tara, dar nu sunt adeptii unui joc cu o minge, sau alte astfel de activitati. Aveti grija cu oasele, muschii si articulatiile cainelui tanar sa nu fie fortate in aceasta perioada de crestere.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.