Mastiff spaniol

RSS

MASTIFF SPANIOL

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Mastiff spaniol
Mastiff spaniol
Mastiff spaniol

Tara de origine

Spania

Aptitudini

Caine de paza pentru animalele de ferma

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 78 cm pentru masculi, cu o inaltime preferata de 80 cm. inaltimea la nivelul grebanului pentru femele este de minimum 74 cm, cu o inaltime preferata de 76 cm.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par drept cu un strat inferior dens. Pe mijlocul spatelui si pe coada parul este mai lung. Culoarea poate fi galben, negru, rosu, gri si maro-roscat simple sau culori tigrate sau patate. Albul nu ar trebui sa fie dominant.

Ingrijirea necesara

Periati in mod regulat, in secial in perioada naparlirii si examinati-i frecvent urechile pentru a inlatura murdaria.

Caracter

Aceasta rasa are o atitudine foarte blanda cu membrii familiei din care face parte, dar este neincrezatoare cu strainii. Acest caine este increzator in propriile puteri, independent, inteligent si foarte alert. Isi va proteja familia impotriva musafirilor nepoftiti cu toate puterile.

Dresaj

Este important ca Mastiff-ul spaniol sa fie dresat intr-o maniera echilibrata, consistenta si iubitoare. O abordare dura sau nejustificata va aduce la suprafata unele caracteristici nedorite. Stapanul trebuie sa fie o persoana echilibrata, calma, cu caracter de conducator.

Comportament social

Propria familie este intotdeauna cea mai importanta pentru caine. Acest caine isi asuma foarte serios responsabilitatile de caine de paza si nu va permite nimanui si nici unui animal sa patrunda peproprietatea pe care traieste.
Acest rol si-l asuma in mod natural fara a fi nevoie de dresaj sau comenzi. Atunci cand stapanul ii arata ca oaspetii sunt intr-adevar doriti, cainele ii accepta fara dificultate. Este intotdeauna prietenos cu alte animale fie ca acestea sunt pisici sau animale mari de ferma. Este in general foarte rabdator cu copiii.

Exercitii

Acesti caini sunt in elementul lor daca proprietatea dumneavoastra este inconjurata de destul teren. Ocazional luati-l la o plimbare prin padure sau camp deschis pentru a avea sansa sa cunoasca si zone noi.
Blana groasa a acestor caini ii protejeaza de vremea rea, asa ca este multumit si cu o viata afara.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.