Mastiff argentinian sau Dog argentinian

RSS

MASTIFF ARGENTINIAN SAU DOG ARGENTINIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Mastiff argentinian sau Dog argentinian
Mastiff argentinian sau Dog argentinian

Tara de origine

Argentina

Aptitudini

Caine de vanatoare

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 60-65 cm

Blana

Blana acestui caine este formata din par scurt, intotdeauna alb, ocazional cu pete de culoare pe piele. O mica pata neagra intre urechi este permisa.
Exista si o varietate extrem de rara cu parul lung.

Ingrijirea necesara

Blana cainilor din aceasta rasa este foarte usor de intretinut. Inlaturati orice par desprins si mort cu o manusa de cauciuc. Mentineti ghearele scurte si, asa cum este si cazul celorlalti caini, mentineti caile auditive curate.

Caracter

Este un caine curajos si temperamental, loial stapanului si familiei sale, latra putin, este critic cu el insusi, are o cantitate de energie considerabila si un instinct de vanatoare dezvoltat. Masculii in special pot fi destul de dominanti cu alti caini.

Dresaj

Aceasta nu este cu siguranta o rasa pentru incepatori. Necesita o crestere bine echilibrata, iubitoare dar foarte consecventa. Incercati sa recompensati cainele cand lucrurile merg bine si sa il pedepsiti doar din voce. O combinatie intre izolarea intr-un cotet si un regim de dresaj dur poate duce la comportamente imprevizibile.

Comportament social

In general, se inteleg cu copiii, dar unele exemplare pot deveni destul de violente. Este posibil sa ii socializati pentru a tolera pisicile si alte animale din gospodarie, dar nu este recomandat sa va asteptatiĀ  ca un Dog argentinian sa imparta casa cu acestea. Tineti minte ca Dogul argentinian este un caine de vanatoare care va privi o pisica sauĀ  oaie ca pe o prada.
Nu reprezinta alegerea ideala pentru paza tocmai datorita instinctelor de vanatoare, desi este foarte probabil sa sperie majoritatea persoanelor care vor raul.

Exercitii

Un tur zilnic in jurul blocului nu este cu siguranta ideal pentru aceasta rasa. Pentru a-i face cu adevarat pe plac cainelui, scoateti-l in mod regulat la plimbari lungi. Intr-o gradina destul de mare cu gard, isi va consuma singur energia.
Datorita puternicelor instincte de caine de vanatoare si comportamentului dominant fata de alti caini, un Mastiff argentinian trebuie controlat bine atunci cand este scos din lesa.

Remarci speciale

Aceasta rasa este interzisa in Marea Britanie fiind considerata o rasa periculoasa. In tarile unde este permisa, aceasta rasa nu este potrivita pentru incepatori. Surzenia este o afectiune des intalnita la acesti caini.
Achizitionati pui doar de la crescatori autorizati si de incredere.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.