Mastiff

RSS

MASTIFF

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Mastiff
Mastiff
Mastiff
Mastiff
Mastiff

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Folosit in trecut la vanatoare pentru vanatul de talie mare si pentru paza, in prezent este caine de paza si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de minimum 76 cm si de 70 cm pentru femele.

Blana

Blana este alcatuita din par scurt si poate fi de culoarea caisei, argintie, galbena sau tigrata. La toate varietatile, fata ar trebui sa fie neagra.

Ingrijirea necesara

In perioada de naparlire, parul desprins si mort poate fi inlaturat cel mai bine cu ajutorul unei perii de cauciuc. Oferiti-i cainelui un loc moale in care sa stea culcat pentru a evita aparitia urmelor de presiune. Cand vine vorba de dieta puilor si a tineretului, nu trebuie facute economii. O nutritie buna este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a cainelui. Asemenea tuturor cainilor din rasa Mastiff, acesta are un prag al durerii ridicat, astfel incat ranile si afectiunile pot trece neobservate pana cand se agraveaza.

Caracter

Mastiff-ul este un caine calm, increzator in sine, atent, rabdator, bland fata de familia sa, inteligent si demn.
Latra rareori, dar ii sta in fire sa isi apere teritoriul impotriva celor ce ii vor raul.

Dresaj

Dresaju Mastiff-ului trebuie sa fie placut, calm si facut de o maniera armonioasa. Consecventa, dragostea si deplina intelegere fac minuni.

Comportament social

Daca este corespunzator socializat, Mastiff-ul nu va prezenta probleme cu alti caini, si cu alte animale din gospodarie.
In mod normal, comportamentul sau fata de copii este bine intentionat si prietenos. Atunci cand in vizita vin straini, le refuza accesul pana la acceptul acostora de catre stapan.

Exercitii

Nu permiteti unui Mastiff tanar sa alerge si sa se joace dupa bunul plac. In perioada de pui, controlati exercitiile deoarece acest animal care se dezvolta rapid are nevoie de toata energia pentru dezvoltare.
Daca este prea stresat sau suprasolicitat, pot aparea tulburari ale dezvoltarii oaselor, muschilor si articulatiilor. Un Mastiff adult are nevoie moderata de exercitii. In general, nu apreciaza joaca cu mingea sau activitatile similare.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.