Leonberger

RSS

LEONBERGER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Leonberger
Leonberger
Leonberger
Leonberger
Leonberger

Tara de origine

Germania

Aptitudini

Animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 72-80 cm pentru masculi si de 65-75 cm pentru femele. Inaltimea ideala pentru masculi este de 76 cm si de 70 pentru femele.

Blana

Leonberger-ul are o blana de lungime medie care variaza de la moale la aspra, si un puf gros. Cea mai intalnita varietate variaza in culoare de la galben-auriu la maro-roscat cu fata neagra.
Varful firelor de par ar trebui sa fie negre. Absenta negrului pe fata este acceptata, dar nu de preferat.

Ingrijirea necesara

Periati si pieptanati blana in mod regulat pentru a inlatura parul mort. Pe langa aceasta, mentineti-i urechile curate. Deoarece acesti caini cresc foarte rapid, nu trebuie sa faceti economie si sa le asigurati o dieta buna si bine echilibrata.
Tineti minte ca oasele, articulatiile si muschii unui caine tanar nu trebuie suprasolicitate cu plimbari lungi sau permitandu-i sa alerge toata ziua in sus si in jos pe scari.

Caracter

Leonberger-ul este un caine pasnic, increzator in sine si echilibrat, care este direct, loial si inteligent; invata repede si va va anunta atunci cand aveti oaspeti.

Dresaj

Aceasta rasa raspunde cel mai bine la un program de dresaj realizat intr-o maniera armonioasa si echilibrata. Invata repede si va pricepe rapid tot ceea ce doriti de la el.

Comportament social

Cainii din aceasta rasa se inteleg foarte bine cu alti caini si alte animale de casa, iar prezenta copiilor nu constituie o problema. Nu il intereseaza prea mult daca oaspetii au intentii bune sau nu; odata ce va facut cunoscuta prezenta lor, Leonberger-ul isi considera misiunea indeplinita.

Exercitii

Leonberger-ul are nevoie de o activitate intensa. Scoateti-l in mod regulat la plimbari lungi pe parcursul carora sa aiba posibilitatea sa alerge si sa se joace fara lesa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.