Fila Brasileiro sau Molosser brazilian

RSS

FILA BRASILEIRO SAU MOLOSSER BRAZILIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Fila Brasileiro sau Molosser brazilian
Fila Brasileiro sau Molosser brazilian

Tara de origine

Brazilia

Aptitudini

Caine de paza si de luat urma

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 65-70 cm pentru masculi si de 60-65 cm pentru femele.

Blana

Blana cu par scurt a acestui caine este intalnita in diferite culori, dintre care doar albul, griul si tigrat nu sunt acceptate. Cea mai raspandita varietate este cea tigrata pe un fond cenusiu.

Ingrijirea necesara

Acesti caini nu necesita foarte multa ingrijire. Asigurati-le un loc moale unde sa stea culcati pentru a evita ingrosarea pielii la articulatiile membrelor.

Caracter

Fila Brasileiro poate fi foarte tandru si intotdeauna se va supune stapanului sau, pe care il asculta in permanenta. Sunt suspiciosi cu strainii si acest lucru se poate manifesta fie ca agresiune, fie cu un comportament evaziv. Reactia depinde de persoana in cauza. Oaspetii obisnuiti sunt in mod normal acceptati. Aceasta rasa are un miros foarte dezvoltat, astfel incat intotdeauna cainii stiu ce se apropie. Pot fi destul de independenti, in functie de situatie. Au, de asemenea, puternice instincte teritoriale.

Dresaj

Stapanul unui caine din aceasta rasa trebuie sa fie increzator si cu un caracter bine echilibrat pentru a putea dresa cu succes cainele. Multi considera caracterul acestui caine ca fiind dificil si intelegator. Dresajul trebuie facut cu calm si intr-o maniera armonioasa, cu luarea in considerare a caracterului cainelui.
O corectie ocazionala este acceptata, dar aceasta rasa este sensibila la tonul vocii.
Potentialul stapan trebuie sa fie constient ca acesti caini reactioneaza foarte rapid. Cu stapanul potrivit, ei sunt foarte ascultatori.

Comportament social

Pentru copiii familiei, Fila Brasileiro nu reprezinta nicio problema, dar nu poate fi spus acelasi lucru si pentru partenerii de joaca ai acestora. Va accepta unele animale din gospodarie pe care le-a intalnit cand era pui. In general, animalele nou venite nu vor fi acceptate.

Exercitii

Cel mai bine este ca acesti caini sa fie tinuti intr-o gradina mare, bine ingradita, unde poate sa isi faca singur miscarea.
Din timp in timp, duceti-i in locuri noi pentru a mai schimba peisajul.

Remarci speciale

Fila Brasileiro sau Molosser brazilian este considerat ca fiind periculos, fiind astfel interzis in Marea Britanie. Pentru tarile unde este permis, aceasta nu este o rasa pentru incepatori, cum nu este nici o rasa pentru a trai in mediul urban.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.