Ciobanescul de cireada mare elvetian

RSS

CIOBANESCUL DE CIREADA MARE ELVETIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul de cireada mare elvetian
Ciobanescul de cireada mare elvetian
Ciobanescul de cireada mare elvetian

Tara de origine

Elvetia

Aptitudini

In trecut, era caine de cieada printre altele, acum este utilizat pentru paza si ca animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 65-72 cm pentru masculi si de 60-68 cm pentru femele.

Blana

Blana este formata dintr-un par drept cu un strat gros si lanos. Culoarea este intotdeauna neagra cu zone albe si ruginii.

Ingrijirea necesara

Nu necesita prea multa ingrijire. Un periaj ocazional cu o perie de cauciuc este suficient pentru indepartarea parului mort si desprins.

Caracter

Acest caine este inteligent, prietenos, dornic sa munceasca, atent, de incredere, care nu este usor pacalit cu “mita” si are un caracter protector.
Celelalte puncte bune ale sale sunt faptul ca este un caine echilibrat, sociabil si ascultator. Acesti caini latra doar atunci cand este necesar.

Dresaj

Desi aceasta rasa se ataseaza de familia din care face parte, nu sunt caini potriviti pentru oricine. Ciobanescul mare elvetian are un caracter foarte puternic si are nevoie de un stapan cu un caracter cel putin la fel. Trebuie sa aiba sansa sa creasca intr-un mediu bine echilibrat, sa inteleaga clar ce ii este permis si ce nu, si sa fie apt sa se ataseze de familie. Asigurati-va ca sunteti consecvent in abordarea lui. O abordare severa nu va face decat sa distruga caracterul cainelui.
In perioada de crestere supravegheti-l si controlati-l atent astfel incat energia sa fie concentrata pe dezvoltarea armonioasa. Pentru acelasi motiv nu faceti economii cu mancarea cainelui.

Comportament social

Aceasta rasa se intelege de minune cu alti caini si alte animale din casa. Sub ingrijirea dumneavoastra poate deveni un companion grozav pentru copii, dar nu uitati ca va va proteja copiii de prietenii lor in cazul in care considera ca acestia nu ii lasa in pace.
Sunt prin excelenta caini de paza care va vor proteja familia si proprietatea. Nu sunt potriviti pentru viata intr-un cotet.

Exercitii

Aceasta rasa este silitoare, ceea ce inseamna, daca luati in calcul inteligenta sa, ca poate fi un caine de munca multipotent. In Elvetia este folosit si ca un caine de luat urma, printre multe altele. Acest caine are potentialul sa exceleze la competitiile de dresaj si in alte zone ale sportului canin. Daca se intampla ca sa treaca o saptamana fara a face nimic, cainele va accepta acest lucru cu usurinta si nu se va comporta neadecvat.

Remarci speciale

Acest caine frumos si impozant are nevoie de destul de mult spatiu. Nu va fi fericit intr-un apartament sau intr-o casa mica fara gradina.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
07 Sep 2010
ina

buna, stie cineva de unde pot cumpara un pui din aceasta rasa in Romania? caut de multa vreme si nu gasesc:( multumesc

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.