Ciobanescul (de cireada) de Entelbuch sau Entelbucher Semmenhund

RSS

CIOBANESCUL (DE CIREADA) DE ENTELBUCH SAU ENTELBUCHER SEMMENHUND

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul (de cireada) de Entelbuch sau Entelbucher Semmenhund
Ciobanescul (de cireada) de Entelbuch sau Entelbucher Semmenhund

Tara de origine

Elvetia

Aptitudini

In trecut era utilizat pentru paza cirezilor si a proprietatilor; in prezent, este utilizat pentru paza si ca animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 44-50 cm pentru masculi si de 42-48 cm pentru femele. Exemplarele cu o inaltime mai mare de 2 cm fata de cea standard sunt acceptate.

Blana

Blana este formata din par drept, cu un strat inferior gros si lanos. Culoarea este predominant neagra cu zone albe si ruginii.

Ingrijirea necesara

In perioada naparlirii, folositi o perie speciala cu doua randuri de dinti metalici pentru a peria puful. In rest, nu este necesara prea multa atentie.

Caracter

Acesta este un caine vioi, temperamental, echilibrat si curajos, care nu este usor pacalit si este un foarte bun caine de paza. Este vioi, inteligent si dornic sa invete.

Dresaj

Ciobanescul de Entelbuch raspunde cel mai bine la un dresaj echilibrat si afectuos, cu un dresor consecvent si cu mana ferma. Asigurati-va ca acest caine care invata destul de repede are parte de cat mai multe experiente pozitive cu alte animale, persoane si situatii. Nu este un caine potrivit de izolat intr-un cotet – chiar daca ii place sa stea afara, dar asta doar atunci cand poate face acest lucru alaturi de stapanul sau.

Comportament social

Familia vine ca o prioritate pentru acest caine asa cum este cazul cu toti ciobanestii elvetieni. Ciobanescul de Entelbuch va va avertiza de pericol. Tind sa fie nesiguri in ceea ce ii priveste pe straini si le va anunta prezenta cu siguranta. Majoritatea se comporta de minune cu copiii si rareori cauzeaza probleme cu alte animale din casa si de la ferma.

Exercitii

Acest Sennenhund are nevoie de multa miscare si trebuie tinut mereu ocupat. Nu va asteptati sa se adpateze circumstantelor deoarece va incepe sa aiba toane si va deveni neincrezator daca ii veti limita activitatea la doar trei iesiri pe zi in jurul casei. Au puternice instincte teritoriale, asa ca nu este prea probabil sa fuga. Sunt potriviti pentru activitati cum sunt fly-ball-ul si concursurile de agilitate.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.