Ciobanesc de Estrela

RSS

CIOBANESC DE ESTRELA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanesc de Estrela
Ciobanesc de Estrela

Tara de origine

Portugalia

Aptitudini

Asigura paza cirezilor si a proprietatilor, animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 65-72 cm pentru masculi si de 62-68 cm pentru femele. Cainii cantaresc 30-50 kg.

Blana

Pentru aceasta rasa exista doua varietati de blana: cu parul lung si cu parul scurt. Ambele varietati ar trebui sa prezinte un par abundent, cu un strat inferior fin si scurt. Culorile maro-roscat, gri si galben, complete sau cu zone albe, sunt toate permise.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt vigilenti (cateodata galagiosi), calmi, echilibrati, inteligenti si dornici sa invete, dar pot fi, de asemenea, incapatanati, independenti, dar iubitori, si care se ataseaza de stapanul lor si de persoanele pe care le cunoaste.
Pentru un caine din aceasta rasa poate fi destul de dificil sa se adapteze mai tarziu in viata sa la un nou stapan.

Dresaj

Ciobanescul de Estrela invata destul de repede; unele exemplare din aceasta rasa au excelat la concursurile de dresaj. Sunt destul de inteligenti si de agili pentru a participa cu succes la cursele de agilitate, dar doar daca acest lucru va incat atat pe dumneavoastra, cat si pe caine. La nivel competitional, acest caine va fi intrecuta de rase mai rapide.
Caracteristicile acestui caine sunt incapatanarea si propria judecata, dar acestea vor aparea doar daca animalul va considera activitatile plictisitoare sau daca este supus stresului. O abordare echilibrata si linistita reprezinta cheia succesului in educarea acestei rase.
Nu epuizati acest caine si adoptati natura si tipul exercitiilor in perioada de crestere, atunci cand cainele are nevoie de energie pentru a se dezvolta sanatos.

Comportament social

Acele persoane care sunt cunoscute de familie si toate persoanele si animalele din casa vor fi privite ca lucruri de care este responsabil a avea grija; strainii vor fi tratati cu multa suspiciune.

Exercitii

Cainele din aceasta rasa este cel mai fericit atunci cand dispune de mult spatiu, inauntru sau afara. Ii place foarte mult sa iasa la plimbari lungi cu dumneavoastra, dar daca acest lucru nu este intotdeauna posibil, ei accepta situatia fara probleme.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.