Ciobanesc (de cireada) de Appenzell

RSS

CIOBANESC (DE CIREADA) DE APPENZELL

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanesc (de cireada) de Appenzell
Ciobanesc (de cireada) de Appenzell
Ciobanesc (de cireada) de Appenzell
Ciobanesc (de cireada) de Appenzell
Ciobanesc (de cireada) de Appenzell
Ciobanesc (de cireada) de Appenzell

Tara de origine

Elvetia

Aptitudini

In trecut, era un caine folosit la protectia si la manatul cirezilor, urmarire si paza. In momentul de fata, in principal, este folosit pentru paza si ca animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului pentru masculi este de 52-56 cm si pentru femele de 50-54 cm. O variatie de 2 cm in plus este permisa pentru ambele sexe.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par drept si un strat inferior gros. Culoarea de baza este negrul sau maro cu pete albe sau ruginii simetrice.

Ingrijirea necesara

Blana fina a acestui caine nu necesita prea multa ingrijire. Indepartati parul mort si desprins cu ajutorul unei perii de cauciuc.

Caracter

Appenzeller-ul este un caine rezistent, sobru, curajos, inteligent si vioi; este un bun caine de paza, avand o inclinatie pentru aceasta sarcina. Le place sa latre.

Dresaj

Ciobanescu de Appenzell raspunde cel mai bine la o maniera de dresaj echilibrata, care are o abordare consecventa.
Incercati sa ii asigurati experiente cat mai pozitive posibil cu tot felul de situatii, oameni si alte animale. Acest caine invata destul de repede, si datorita faptului ca este atat de inteligent dar si pentru faptul ca vrea sa aiba mereu ceva de facut.
Acest caine nu isi are locul intr-o cusca, desi ii place sa fie in exterior, dar doar cu stapanul sau. Sporturile potrivite pentru acest caine sunt concursurile de agilitate si fly-ball-ul.

Comportament social

Ciobanescul de Appenzell se intelege in general bine cu alti caini si intalnirea cu animalele de ferma si cu cele din gospodarie nu va reprezenta o problema daca in perioada cand era pui cainele s-a obisnuit cu ele. Sunt destul de suspiciosi cu strainii, dar intampina prietenii de familie cu entuziasm.
Un Appenzeller sanatos si bine crescut se intelege foarte bine cu copiii.
Este un caine loial familiei sale, dar tinde sa se ataseze mai mult de o singura persoana.

Exercitii

Un caine cum este acesta nu poate fi tinut intr-un mediu urban sau suburban aglomerat. Ii place sa stea afara si este atasat de teritoriul sau.
Instinctele de ciobanesc il impiedica sa plece. Traind la o ferma isi va face singur miscarea si activitatea de care are nevoie. In alte circumstante, trebuie sa il duceti la plimbari lungi si daca puteti sa ii gasiti si lucruri in plus de facut pentru a-l tine ocupat il faceti complet fericit.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
20 May 2010
alexandra

dooresc un caine ciobanesc appzell,pui de doua luni,vaccinat.il cupar din orice oras si din orice tara. va multumesc ! numerele mele de telefon sunt: 0352407296 si cel mobil:0744606313 multumesc si sunati-ma oricand!

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.