Ciobanesc Bernese (de cireada) sau Berner Sennenhund

RSS

CIOBANESC BERNESE (DE CIREADA) SAU BERNER SENNENHUND

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanesc Bernese (de cireada) sau Berner Sennenhund
Ciobanesc Bernese (de cireada) sau Berner Sennenhund
Ciobanesc Bernese (de cireada) sau Berner Sennenhund
Ciobanesc Bernese (de cireada) sau Berner Sennenhund

Tara de origine

Elvetia

Aptitudini

In trecut era un caine folosit la paza, urmarirea si la manatul cirezilor, printre multe altele. Astazi, este in principal caine de paza si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 64-70 cm pentru masculi si de 58-66 cm pentru femele.

Blana

Blana este de lungime medie si are un stat inferior gros. Culoarea este in majoritate neagra cu pete ruginii si albe.

Ingrijirea necesara

In acele locuri in care se incurca usor (picioarele din spate, gat, articulatiile inferioare ale labelor si in spatele urechilor) trebuie in mod regulat peria si pieptanat. Cand este necesar, indepartati parul dintre pernutele de la picioare.

Caracter

Cainele din aceasta rasa este echilibrat, prietenos, nu poate fi usor pacalit cu mita si este foarte loial stapanului sau. Este, de asemenea, un caine calm, atent, inteligent si care rareori latra.

Dresaj

Abordarea dresajului trebuie sa fie consecventa, calma si foarte iubitoare. Cainele invata repede si este foarte receptiv; de asemenea, este sensibil la tonul vocii. Sa nu lasati niciodata un pui sa alerge pe scari si evitati sa ii suprasolicitati fizic. Acest animal are nevoie de intreaga sa energie pentru a creste.

Comportament social

Ciobanescul din aceasta rasa se comporta in mod normal minunat cu copiii si ii va proteja. Atata timp cat a avut experiente pozitive cu pisicile sau alte animale din gospodarie, acestea nu vor reprezenta o problema. Sunt buni caini de paza, dar nu ii veti vedea niciodata agitandu-se la gard si latrand. Oaspetii necunoscuti vor fi anuntati cu latraturi intense si apoi atent supravegheati. In caz ca aveti nevoie, vor fi pregatiti sa va apere. Unele exemplare pot fi destul de dominante fata de alti caini.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa vor trebui scosi la plimbare in mod regulat deoarece le place sa faca miscare. Atunci cand este posibil permiteti-i sa alerge si sa se joace liber. Asigurati-va ca puii beneficiaza de suficienta odihna si somn. Nu ii scoateti la plimbari lungi si obositoare in perioada cand cresc. Nu fug departe datorita puternicelor instincte teritoriale.

Remarci speciale

Avand in vedere popularitatea acestei rase in unele tari, este recomandat sa obtineti pui doar cu ajutorul unei asociatii a rasei.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.