Bulldog englez

RSS

BULLDOG ENGLEZ

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bulldog englez
Bulldog englez

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Animal de companie

Dimensiuni

Greutatea unui Bulldog englez este de 22-25 kg.

Blana

Parul este scurt si de culoare bej, maron roscat dungat (cu sau fara fata neagra), alb (cu mult pigment de culoare inchisa pe bot si la ochi) si baltat. Negrul, rosu inchis si negru cu cafeniu nu sunt acceptate.

Ingrijirea necesara

Atunci can Bulldogul naparleste este usor sa indepartati parul mort si desprins cu ajutorul unei perii de cauciuc. Atunci cand este necesar, curatati-i pliurile de la nivelul fetei cu o lotiune speciala.
Bulldogul englez prefera sa stea intr-un loc fara curenti de aer, moale, uscat, iar un cotet este total nepotrivit.

Caracter

Bulldogul este vioi, spontan, simplist, dar cu pretentii de la el insusi. Este indraznet daca situatia o cere, inteligent intr-o maniera ganditoare si linistit in casa. Este foarte tandru si prefera sa fie aproape de familie.

Dresaj

Aceasta rasa este in general usor de dresat. Sunt receptivi la tonul vocii si vor raspunde cel mai bine la un ton prietenos, dar hotarat. Nu ar trebui niciodata tratati cu severitate, dar nici nu le trebuie permise libertati.cu ei trebuie sa ramaneti in mod constant consecventi si clari.

Comportament social

In general, se inteleg bine cu alti caini sau animale din gosposarie. Reprezinta prietenii ideali pentru copii si sunt foarte toleranti. Majoritatea au un simt al umorului foarte dezvoltat. Unii sunt grijulii, in vreme ce altii sunt extrem de prietenosi.

Exercitii

Aceasta nu este o rasa care sa aiba nevoie de plimbari lungi. El va fi foarte fericit cu trei plimbari scurte pe zi. In restul timpului vor fi multumiti sa stea in casa sau in gradina, atat timp cat familia este aproape.
Acest lucru ii face ideali pentru persoanele mai putin active. Puii de Bulldog au tendinta sa continue sa alerge si sa se joace chiar si atunci cand sunt epuizati.
Asigurati-va ca au parte de destula odihna si limitati-le exercitiile astfel incat sa isi poata folosi energia pentru a creste. Nu suporta foarte bine caldura, asa ca asigurati-va ca au un loc racoros in care sa stea in zilele calduroase.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de tip Pinscher,...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.