Ogarul afgan

RSS

OGARUL AFGAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ogarul afgan
Ogarul afgan
Ogarul afgan
Ogarul afgan
Ogarul afgan
Ogarul afgan
Ogarul afgan
Ogarul afgan

Tara de origine

Afganistan / Marea Britanie

Aptitudini

Caine de vanatoare, atat pentru vanat de dimensiuni mici, cat si pentru vanat de dimensiuni mari; de asemenea, caine de paza, caine de curse si de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 68-74 cm pentru masculi si de 63-69 cm pentru femele.

Blana

Organul afgan are o blana foarte lunga si foarte fina. Parul la nivelul fetei este mai scurt. Este acceptata orice culoare, dar cele mai frecvent intalnite sunt roscat cu umbre de bej, adesea cu fata inchisa la culoare.

Ingrijirea necesara

La acesti caini, blana se perie timp de o ora, de doua ori pe saptamana. Cea mai buna metoda este sa periati fiecare manunchi de par de la baza sprea varfuri, astfel incat sa nu ratati nicio zona.aveti insa grija sa nu smulgeti parul. Mentineti-le curate urechile.
Este necesar sa li se faca o baie o data la doua luni, utilizand un sampon de buna calitate, special pentru caini, si care nu le usuca pielea. Nu luati in considerare achizitionare unui Ogar afgan daca nu aveti timp sau interes sa-I acordati ingrijirile pe care le necesita.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt independenti, mandri, nobili calmi in casa, dar foarte activi si rapizi ca un fulger afara. Acest animal intelligent nu este deosebit de ascultator, este curajos, vigilant, nu latra prea mult si este precaut cu strainii.
Din instinct, vaneaza orice se misca cu viteza. Masculii acestei rase pot fi destul de dominanti.

Dresaj

Acesti caini nu sunt recomandati incepatorilor. Natura lor independenta ii face sa fie dificil de dresat si niciodata nu vor fi supusi in totalitate. Nu va vorasculta daca ii loviti sau tipati le ei – acest lucru doar le va scadea increderea in dumneavoastra. Cea mai buna cale de a realiza ceva cu acest caine este de a va manifesta ferm, dar bland.

Comportament social

Cainii din aceasta rasa pot fi dominanti fata de alti masculi. Se comporta bine in prezenta copiilor atata timp cat nu este necajit de acestia si i se respecta propriul teritoriu. Cainii din aceasta rasa sunt recomandati in special familiilor cu copii mai mari.
O pisica poate fi acceptata, dar nu trebuie uitat ca Ogarul afgan vaneaza orice alearga cu viteza - este caracteristic pentru aceasta rasa.

Exercitii

Ogarul afgan are nevoie de mula activitate fizica. Alergatul pe langa o bicicleta, in fiecare zi, il va ajuta sa-si consume energia, dar nu uitati de instinctual lor de vanator.
Nu lasati un Ogar afgan sa alerge liber decat pe terenuri unde sunteti siguri ca nu va putea fugi.
Periajul laborious, care este necesar la cainii de expozitie, face imposibila participarea acestora la cursele pentru caini.

Remarci speciale

Un Ogar afgan bine ingrijit este o imagine minunata si cainele stie acest lucru. Este un caine pentru un iubitor adevarat al acestei rase; trebuie sa-i apreciati independenta si, uneori, caracterul sau profund oriental.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Ogari
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Cautari asociate "ogarul afgan"

cainele ogarul afgan, ogarul afgan vaneaza, ogarul, ogarul irlandez, ogarul irklandez, ogarul sicilian, ogarul vulpea, ogarul englez, ogarul spaniol, alearga ogarul, propozitii cuvantul ogarul, viteza alearga ogarul, rase caini ogarul, pui afgan, afgan, afgan ogar, ciine afgan, poze afgan, ogar afgan pui, ogar afgan
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.