Cainele mic albastru de Gasconia

RSS

CAINELE MIC ALBASTRU DE GASCONIA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cainele mic albastru de Gasconia
Cainele mic albastru de Gasconia

Tara de origine

Franta

Aptitudini

Caine de vanatoare si animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 34-40 cm.

Blana

Blana este alcatuita din par scurt si foarte des, si este de culoare alba cu picatele negre, si cu zone de culoare neagra, sau o zona mai intinsa neagracu pete cafenii.

Ingrijirea necesara

Acesti caini nu au nevoie de prea multa ingrijire a blanii. Periati-i ocazional cu o perie de cauciuc pentru a indeparta parul desprins. In schimb, urechile trebuie ingrijite cu atentie. Verificati-le cu regularitate si asigurati-va ca sunt curate, folosind o solutie de curatat de calitate.

Caracter

Acesti caini sunt prietenosi, sociabili, cu un bun simt al umorului, au un caracter bland, independent si un simt al mirosului foarte dezvoltat. Basset-ul albastru de Gasconia are un latrat zgomotos ce este muzica pentru urechile unui vanator.
Acest lucru este mai putin valoros pentru un animal de casa, dar din fericire nu reprezinta o problema cu adevarat. Ei primesc cu bucurie pe toata lumea.

Dresaj

Acest caine are o minte destul de independenta, dar asta nu inseamna ca nu poate fi dresat.
Atata timp cat dresajul nu ii este impus fortat prea repede si se ia in considerare caracterul sau, acest caine de origine franceza poate deveni un bun companion in casa.

Comportament social

Acesti caini cresc in haite in Franta natala, asa ca se pot intelege cu usurinta cu alti caini. Copiii si musafirii nu vor reprezenta o problema. Lasati-i sa se obisnuiasca cu pisicile si alte animale din gospodarie, astfel incat vor imparti casa fara probleme.

Exercitii

Scoateti acest caine la plimbari lungi regulate, dar aveti grija: odata ce vor mirosi urma unui animal salbatic vor pleca.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Copoi si rase inrudite
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.