Spaniel de apa irlandez

RSS

SPANIEL DE APA IRLANDEZ

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Spaniel de apa irlandez
Spaniel de apa irlandez
Spaniel de apa irlandez
Spaniel de apa irlandez

Tara de origine

Irlanda

Aptitudini

Caine de vanatoare si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 53-59 cm pentru masculi si de 51-56 cm pentru femele.

Blana

Blana grasa a acestui caine este formata din bucle dense, permanente, care nu sunt niciodata pufoase. Singura culoare acceptata este rosu inchis (diferite nuante).

Ingrijirea necesara

Blana acestor caini nu trebuie periata prea mult pentru a impiedica sa devina pufoasa. Dupa un periaj consistent, cainele trebuie spalat sau trebuie dus sa inoate pentru a se reface buclele.
Este de preferat ca blana sa fie trimata din timp in timp pentru a o mentine conform standardelor rasei.
Un avantaj major al robei acestor caini este ca nu cade parul, astfel incat nu-l veti gasi pe covor. Pentru expozitiile canine de frumusete este nevoie de o ingrijire mai intensa.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt vioi si veseli, cu o considerabila energie, au un miros foarte bun, sunt inteligenti, vicleni, linistiti, aspri cu ei insisi. Uneori, pot fi chiar incapatanati.

Dresaj

Dresajul trebuie sa inceapa de timpuriu la acesti caini. Ei invata repede, dar au nevoie de un antrenor consecvent. Daca il veti lasa prea mult sa aiba dreptate si veti fi prea iertator in ochii cainelui, lupta va fi pierduta, iar cainele va face ceea ce va dori.
Introduceti cat mai multa variatie in dresajul lor si asigurati-va ca se va bucura de acest lucru. Acesti caini pot fi temperati foarte greu si nu va puteti astepta la prea multe performante.

Comportament social

De obicei, cainii din aceasta rasa se inteleg bine cu copiii; nu vor fi probleme nici cu pisicile sau cu alte animale din gospodarie daca au fost socializati inca din perioada de pui. Vor latra in caz de pericol, dar asta este totul. Cu strainii manifesta o oarecare precautie.

Exercitii

Spanielii de apa irlandezi sunt caini de vanatoare, cu o rezistenta fizica remarcabila. Le place foarte mult apa si sa faca aport, asa ca duceti-i sa inoate cu regularitate – in cazul in care clima va permite. Isi paraseste cu bucurie cosul pentru o plimbare lunga.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de vanatoare si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.