Flat Coated Retriever

RSS

FLAT COATED RETRIEVER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Flat Coated Retriever
Flat Coated Retriever
Flat Coated Retriever

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sporturi de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 58-61 cm pentru masculi si de 55-58 cm pentru femele.

Blana

Blana acestui caine este formata din par moale, de lungime medie; poate sa fie culoare neagra sau rosie-inchis. Ocazional, apar si exemplare blonde, dar acestea nu sunt recunoscute.

Ingrijirea necesara

Periati-i blana de doua ori pe saptamana cu o perie si cu un pieptene, in special in zonele in care acesta se incalceste. In acelasi timp, verificati-i urechile pentru a va asigura ca sunt curate si indepartati-i parul in exces dintre pernutele de la picioare. Daca este necesar, blana acestui caine poate fi trimata.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt inteligenti, prietenosi, echilibrati; sunt foarte fericiti sa munceasca pentru stapanul lor, le place sa inoate, au rezerve mari de energie, dar si o gandire independenta. Multi dintre ei nu sunt prea vigilenti si latra foarte rar.

Dresaj

Cainii din aceasta rasa sunt destul de usor de dresat. Ei invata destul de repede si sunt suficient de inteligenti pentru a intelege instructiunile dumneavoastra. Pot fi insa destul de incapatanati. Incercati sa evitati acest comportament ramanand consecventi.

Comportament social

Acest caine convietuieste foarte bine cu alti caini sau animale din gospodarie, si se intelege excelent cu copiii, cu conditia ca acestia sa nu-l necajeasca.
Strainii vor fi anuntati, dar asta este tot ceea ce va face in aceasta privinta.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au nevoie de o cantitate mare de activitate fizica; le place foarte mult sa inoate. Daca ii lipsiti intr-o zi de miscare fizica, vor accepta acest lucru, dar daca acest lucru se prelungeste, vor deveni neascultatori. In primul si in primul rand, sunt caini carora le place sa munceasca.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de vanatoare si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.