Field Spaniel

RSS

FIELD SPANIEL

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Field Spaniel
Field Spaniel
Field Spaniel
Field Spaniel
Field Spaniel

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sporturi de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de aproximativ 46 cm.

Blana

Blana lucioasa si rezistenta este neteda cu onduleuri si care are o textura matasoasa. Cele mai frecvent intalnite culori sunt: rosu inchis, galben-maroniu, culoarea mahonului, negru si, uneori, cu pete albe sau cafenii.

Ingrijirea necesara

Cainii din aceasta rasa au, de obicei, nevoie sa fie dusi la un salon profesionist pentru trimat de aproximativ patru ori pe an. Parul mort este indepartat prin trimarea cu mana, iar parul in exces de la nivelul urechilor, picioarelor si gatului trebuie, de asemenea, tuns. Mentineti-le urechile curate.

Caracter

Acest caine este bland, afectuos, inteligent si doar putin incapatanat, temperamental, jucaus, dar foarte calm in apartament. Se spune ca are tendinta de a deveni cainele unei singure persoane.

Dresaj

Acest caine care invata foarte repede reactioneaza foarte puternic la vocea dumneavoastra. Dresati-l intr-o maniera consecventa, dar rabdatoare.
Cuvinetele aspre si o abordare severa ii tulbura firea sensibila. Are nevoie de contact cu oamenii si devine foarte nervos daca este lasat intr-un cotet.

Comportament social

Acesti caini sunt prietenosi cu toata lumea. In general, ei sunt foarte rabdatori cu copiii, dar daca jocul devine prea mult pentru ei, pot deveni violenti. Asigurati-va ca animaul nu este necajit de catre copii.
Preveniti problemele care pot aparea in viata lui de adult atunci cand se afla in compania altor caini printr-o socializare adecvata atunci cand este pui.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa se adapteaza foarte bine la situatia familiei, dar ei sunt in primul rand caini de actiune. Acest lucru inseamna ca au nevoie de foarte multa activitate fizica, ceea ce-I face potriviti pentru o familie sportiva. Deoarece el are un instinct de vanatoare adanc inradacinat, este foarte important ca proprietatea dumneavoastra sa fie bine ingradita sau va fugi dupa orice miros interesant.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de vanatoare si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.