Clumber Spaniel

RSS

CLUMBER SPANIEL

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Clumber Spaniel
Clumber Spaniel
Clumber Spaniel

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Caine cu aptitudini pentru sporturi de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Greutatea este de 30-36 kg.

Blana

Clumber Spaniel-ul are o blana deasa, matasoasa, de lungime medie. De obicei, culoarea este alba cu pete galbene, dar sunt acceptate si petele portocalii.

Ingrijirea necesara

Blana trebuie periata cu recularitate cu o perie si cu un pieptene; de asemenea, urechile trebuie mentinute curate. Unii dintre pot prezenta iritatii ale urechilor, dar exista solutii speciale pen tru acestea. Uneori, este necesar ca parul de pe spate sa fie trimat pentru aspectul standard al rasei, iar firele de par rigide trebuie indepartate. Cand ii creste rea mult par sub urechi, cel mai bine este sa-l tundeti, nu sa asteptati urmatoarea trimare programata.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt blanzi prin natura lor, echilibrati, linistiti, au un caracter nobil; de asemenea, au o buna memorie si o considerabila cantitate de energie; se comporta calm in apartament.

Dresaj

Memoria buna, alaturi de faptul ca acestor caini le place sa execute comenzile stapanului, vor face ca dresajul lor sa fie lipsit de probleme.

Comportament social

Cainii din aceasta rasa se inteleg bine cu alti caini, cu pisicile si cu alte animale din gospodarie. De obicei, se inteleg foarte bine cu copiii, dar vor evita strainii – acesti caini nu se imprietenesc cu oricine.

Exercitii

Clumber Spaniel este in primul rand un caine cu aptitudini pentru sporturi de camp, dar nu are nicio dificultate in a-si adapta exercitiile la conditiile familiei. Urmariti-I dieta cu atentie daca nu face prea multa miscare fizica.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de vanatoare si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.