Chesapeake Bay Retriever

RSS

CHESAPEAKE BAY RETRIEVER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Chesapeake Bay Retriever
Chesapeake Bay Retriever
Chesapeake Bay Retriever
Chesapeake Bay Retriever

Tara de origine

Statele Unite ale Americii

Aptitudini

Caine de aptitudini pentru sporturi de camp si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 58-66 cm pentru masculi si de 53-61 cm pentru femele. Cea mai mare importanta in concursurile de frumusete se acorda proportiilor corecte in raport cu inaltimea.

Blana

Blana unui Chesapeake reprezinta marca acestuia; este deasa si scurta, cu un strat inferior des si lanos. In unele zone, blana poate fi ondulata, dar niciodata creata si pare grasa la atingere. Culoarea este intre galben-maro si maro-inchis. Mai frecvent intalnite sunt nuantele inchise.

Ingrijirea necesara

Ingrijirea acestei rase este relativ usoara. In timpul perioadelor de naparlire este necesara perierea cainilor pentru a indeparta firele de par moarte si desprinse, dar aveti grija sa nu deteriorati textura blanii.
Din acelasi motiv, nu se recomanda imbaierea cainilor din aceasta rasa.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt prietenosi, inteligenti, ascultatori, iubesc apa, sunt galagiosi, plini de energie, au o fire independenta si sunt vigilenti. Uneori, acesti caini se pot manifesta dominant.

Dresaj

Acesti caini nu sunt recomandati incepatorilor. Dresorul trebuie sa aiba incredere si sa fie autoritar deoarece acestor caini le place sa faca ce doresc. Ei sunt, prin natura lor, mai putin blanzi decat un Golden Retriever de exemplu. O abordare consecventa, dar ingaduitoare este cea care da cele mai bune rezultate. Este recomandat sa va inscrieti la un curs de dresaj impreuna cu catelusul dumneavoastra. Acesti caini ajung mai tarziu la maturitate fata de alte rase.

Comportament social

Acest caine se intelege foarte bine cu pisica din casa, in timp ce va vana alte pisici. Masculii in special se pot manifesta dominant fata de alti masculi, desi acest lucru depinde foarte mult de socializarea lor. Din acest motiv, este bine sa luati acest caine, inca din perioada de pui, cu dumneavoastra peste tot si sa-l socializati cu alti caini, ceea ce-l va face sa devina un adult echilibrat.
Chesapeake Bay Retriever-ul se intelege foarte bine cu copiii, dar este intr-o oarecare masura, precaut fata de straini.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au nevoie de o cantitate mare de activitate fizica. Daca nu beneficiaza de sificienta miscare, ei vor avea un comportament rau datorita plictiselii.
Inotul si aportul sunt doua activitati in care el exceleaza – impreuna cu alte sporturi canine.
Este sigur ca ei nu invata prea repede!

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de vanatoare si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.