Pudel urias

RSS

PUDEL URIAS

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Pudel urias
Pudel urias

Tara de origine

Franta

Aptitudini

La origine, caine de vanatoare, astazi este animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 45-58 cm.

Blana

Blana este formata din par fin, lanos, dar ondulat. Culorile acceptate sunt alb, negru, culoarea caisei, maro si gri. Pudelii a caror blana formeaza franjuri in timp sunt foarte rari.

Ingrijirea necesara

Exemplarele pentru expozitii canine trebuie tunse in functie de stilul rasei. Aceasta presupune talent si cunostinte considerabile, cel mai bine fiind sa va adresati unui salon profesional specializat.
A mentine un caine in aceste conditii nu inseamna numai timp considerabil, ci si costuri destul de ridicate.
Pudelul este privit ca unul dintre cele mai greu de realizat modele de rasa – standard – daca nu cea mai dificila. Competitia este extrem de mare in ringul de concurs. Pudelii care sunt doar animale de companie sunt in general atent trimati, lasandu-le parul lung pe cap, urechi si picioare.
Necesitatile acestui caine de companie sunt mult mai usoare decat ale celor care sunt dusi la expozitie. Acesti caini nu naparlesc. Verificati-i dintii pentru tartru si curatati-le urechile cu regularitate. Pudelii pot fi spalati destul de frecvent.

Caracter

Acesti caini extrem de inteligenti sunt foarte sportivi, loiali, prietenosi, maleabili, activi, linistiti, curiosi si vigilenti; de asemenea, sunt dornici sa invete.

Dresaj

Pudelul urias invata relativ repede, iar dresajul n-ar trebui sa fie dificil. Fiti foarte clari si asigurati-va ca sunteti consecventi.
Pudelii sunt foarte sensibili la intonatia vocii dumneavoastra.

Comportament social

Prin natura lor sunt caini sociabili si se inteleg foarte bine cu alti caini si alte animale din gospodarie. De asemenea, se inteleg foarte bine si cu copiii. De obicei, sunt vigilenti, dar nu neprietenosi su strainii.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au nevoie de multa miscare. Jucati-va cu mingea in gradina sau luati-i in plimbari lungi. De asemenea, le plac concursurile de agilitate, de dresaj si fly-ball. Pudelul urias este unul dintre cei mai inteligenti caini de pe Pamant.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de "jucarie" si caini...
01 Mar 2011
paula

iuuuuuuuuuuuuuuuuuu ce ciine e prea.........da totusi e dragut!!!!!!!!!!!:D

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.