Bulldog francez

RSS

BULLDOG FRANCEZ

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bulldog francez
Bulldog francez
Bulldog francez
Bulldog francez
Bulldog francez
Bulldog francez

Tara de origine

Franta

Aptitudini

Caine de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de aproximativ 30 cm iar greutatea este de 8-13 kg.

Blana

Blana este formata din fire de par scurte si stralucitoare, care se suprapun pentru a forma un strat dens.
Culoarea poate fi roscat amestecat cu alb si negru, dar cafeniu si alb cu pete dungate reprezinta cea mai frecventa combinatie.

Ingrijirea necesara

Cainii din aceasta rasa nu au nevoie de prea multa ingrijire. Periati-i cu o perie de cauciuc din cand in cand si mentineti-le urechile curate, dar nu utilizati betisoare cu vata. Tineti-le scurt ghearele si stergeti-le din cand in cand cutele de pe fata cu o solutie speciala.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt inteligenti, foarte afectuosi, foarte iubitori si toleranti cu copiii, veseli, sensibili, uneori de nestapanit, cu un puternic simt al umorului si uneori chiar incapatanati. Bulldog-ul francez poate fi gelos daca atentia stapanului se indreapta spre altcineva. Le place sa faca parte din falimie si nu trebuie lasati singuri prea des.

Dresaj

Cainii din aceasta rasa nu greu de dresat deoarece sunt inteligenti si invata repede. Figura lor expresiva poate usor sa va pacaleasca, astfel incat este important sa fiti consecventi cu acesti caini. Ei nu sunt sensibili numai la intonatia vocii dumneavoastra, dar sunt influentati si de atmosfera ostila din casa.

Comportament social

Se considera frecvent ca acesti caini sunt innebuniti dupa copii, dar acest lucru nu ete adevarat – mai mult copiii sunt innebuniti dupa acesti caini. Unii dintre ei pot fi mai degraba dominanti fata de alti caini, desi niciodata nu creeaza probleme cu alte animale din gospodarie – cu conditia ca sa se fi intalnit si obisnuit cu ele in perioada de pui. Cei mai multi dintre ei iubesc oamenii, iar vizitatorii sunt intampinati cu mult entuziasm, cu toate ca unii pot fi destul de vigilenti.

Exercitii

Cu conditia ca ei sa capete destula atentie, nu sunt necesare plimbari lungi. Pe vremea caniculara, din cauza nasului lor scurt, activitatea fizica trebuie evitata. De obicei, acest caine este multumit cu trei plimbari pe zi in jurul blocului, cu conditia sa aiba posibilitatea sa alerge si sa se joace in gradina. Sunt companioni ideali pentru cei ce locuiesc intr-un apartament.

Remarci speciale

Bulldogului francez ii placesa faca parte din familie si puteti sa-l luati cu dumneavoastra oriunde v-ati duce. El nu suporta sa stea intr-un cotet.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini de "jucarie" si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.