Welsh Corgi (Pembroke)

RSS

WELSH CORGI (PEMBROKE)

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Welsh Corgi (Pembroke)
Welsh Corgi (Pembroke)

Tara de origine

Tara galilor

Aptitudini

Caine de cireada si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 25-30,5 cm, iar greutatea este intre 9 si 11 kg.

Blana

Roba este alcatuita din par drept si aspru, si este impermeabila. Culoarea poate fi roscata, bej (sau negru) si negru cu cafeniu, cu sau fara zone albe pe piept, gat si labe. Unele zone albe pe cap si bot sunt permise.

Ingrijirea necesara

Blana varietatii Pembroke necesita foarte putina ingrijire; folositi o perie buna din cand in cand pentru a indeparta firele de par moarte.

Caracter

Plin de energie, acest caine se ataseaza de stapanul sau si de familia acestuia, este alert, muncitor, foarte sigur pe el, inteligent, dornic sa invete si, cateodata, prea curajos.

Dresaj

Cainii din aceasta rasa nu sunt dificil de crescut si dresat datorita inteligentei lor ridicate si capacitatii de a invata repede.

Comportament social

Acesti caini se inteleg bine cu copiii atata timp cat acestia nu ii tachineaza, pentru ca nu au pic de toleranta pentru un astfel de comportament. Rasa este alerta, dar nu excesiv de suspicioasa cu strainii. Poate prezenta un comportament dominant fata de alti caini.

Exercitii

Dati-le cainilor sansa sa isi consume energia; trei plimbari scurte in jurul blocului nu sunt suficiente pentru ei. In general, nu au tendinta sa plece de langa dumneavoastra chiar daca proprietatea dumneavoastra nu are gard, deoarece ei s-au atasat de dumneavoastra, de casa si gradina.
Este recomandat sa ii oferiti diferite “munci”, acestea ar putea include antrenamente de agilitate si fly-ball, care sunt foarte potrivite pentru aceasta rasa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.