Schipperke

RSS

SCHIPPERKE

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Schipperke
Schipperke

Tara de origine

Belgia

Aptitudini

Distrugator de animale daunatoare si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 25-30 cm. in Belgia si in Franta, cainii din aceasta rasa sunt clasificati in doua grupe in functie de greutate: cei cu greutatea intre 5-8 kg si cei cu greutate de 3-5 kg. in alte tari, greutatea standard pentru aceasta rasa este de obicei 5-8 kg.

Blana

Cainii din aceasta rasa au blana aspra cu un strat inferior moale. In jurul gatului sau al coamei si pe picioarele din spate, parul este mult mai lung. Culoarea normala este negru. Unele tari permit si alte culori, inclusiv blond.

Ingrijirea necesara

Blana acestor caini au nevoie de putina ingrijire. Un periaj ocazional le va mentine blana intr-o stare excelenta.

Caracter

Acesti caini atenti, increzatori in propriile puteri, cutezatori si foarte spirituali sunt vioi, determinati si constanti, neobositi, alerti si loiali familiei din care fac parte.

Dresaj

Cainii din aceasta rasa sunt usor agitati si latra la primul semn de pericol. Cand traiti inconjurati e mai multi vecini este de preferat sa il invatati ca sunt suficiente latraturi.
In general, sunt usor de dresat; sunt inteligenti si dornici sa invete.

Comportament social

Aceasta rasa isi va apara teritoriul – indiferent ca este un apartament ori o intindere de pamant – atat impotriva intrusilor cu doua picioare, cat si a celor pe patru picioare.
Daca in vizita vine o persoana necunoscuta cainelui, el va adopta o pozitie ce ii permite sa supravegheze nou venitul. Pisica familiei cva fi acceptata cu bucurie. In general, acesti caini se inteleg destul de bine cu copiii.

Exercitii

Acesti caini sunt ca un baton de dinamita. Pentru a fi fericiti, trebuie sa poata  fi liberi sa se joace si sa alerge, cat mai mult posibil. Pe langa plimbarile zilnice, lasati-l sa alerge in gradina sau parc fara zgarda.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.