Saarloos Wolfhound (Caine lup de Saarloos)

RSS

SAARLOOS WOLFHOUND (CAINE LUP DE SAARLOOS)

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Saarloos Wolfhound (Caine lup de Saarloos)
Saarloos Wolfhound (Caine lup de Saarloos)

Tara de origine

Olanda

Aptitudini

Caine de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 65-75 cm pentru masculi si de 60-70 cm pentru femele.

Blana

Blana este neteda, culorile acceptate fiind gri-inchis, maro, crem si alb.

Ingrijirea necesara

Blana acestor caini este usor de ingrijit. O perie asemanatoare celei utilizate pentru Ciobanestii germani este ideala pentru perierea acestor caini. Periati-i cu regularitate si mentineti-le urechile curate.

Caracter

Saarloos Wolfhound este un caine inteligent, grijuliu, alert; are un simt al mirosului foarte bine dezvoltat si este foarte afectuos.

Dresaj

Obisnuirea de timpuriu cu alti caini, animale si oameni este necesara – inainte de saptamana 10 – daca vreti ca el sa devina un caine matur echilibrat. Lasati-l sa ia contact cu orice situatie de o maniera pozitiva.
Ei invata repede comenzile, dar sa nu va asteptati sa va asculte cu supunere.

Caracter social

Cainii din aceasta rasa sunt sociabili si nu exista nicio problema cu alti caini sau cu copiii daca ati urmat sfatul din paragraful precedent. Daca a fost socializat din perioada de pui, Saarloos Wolfhound-ul se va comporta foarte bine. Ei au tendinta sa fie precauti fata de straini si de situatiile noi.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au nevoie de o cantitate medie de exercitii fizice. Daca se intampla sa-l lipsiti de plimbare zilnica, va accepta fara sa protesteze.

Remarci speciale

Saarloos Wolfhound este un caine sanatos. Pentru un caine de marimea lui el poate trai relativ mult – o varsta de 13 sau 14 ani nu este ceva iesit din comun. Rasa este putin cunoscuta in afara tarii de origine si este creata relativ recent, prin imperecheri intre lupi si Ciobanesti germani.
Wolfhound-ul ceh este o rasa aparte care, de asemenea, si-a inceput existenta in acelasi mod. Ambele rase au caractere similare, desi se cinsidera ca varianta cehaare un caracter mult mai independent.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
15 Dec 2009
ionut

am si eu o catelusa din rasa aceasta si toti zic ca e "corcitura,, dar eu o iubesc si e tare desteapta,caut sa o inperechez daca stiti si ma puteti ajuta va rog sa ma contactati id-ul stoianbarboni

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.