Puli unguresc

RSS

PULI UNGURESC

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Puli unguresc
Puli unguresc

Tara de origine

Ungaria

Aptitudini

Caine ciobanesc si animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea dorita la nivelul greabanului este de 40-44 cm pentru masculi si de 37-41 cm pentru femele. Greutatea este de aproximativ 10-15 kg.

Blana

Blana acestui caine este caracteristica sa de referinta. Puli sunt acoperiti de franjuri lungi de par impaslit. In general, culoarea este neagra, dar sunt cunoscute si exemplare albe, alb murdar si culoarea caisei cu negru.

Ingrijirea necesara

Blana speciala a acestei rase nu se dezvolta complet decat prin al treilea an de viata, puful moale nu cade, ci devine impaslit pe perii exteriori mai tari. Daca este nevoie, franjurile impaslite sunt “impletite” pentru a incuraja dezvoltarea acestora.
Un avantaj al acestui tip de blana il reprezinta faptul ca acest caine nu naparleste, dar exista si dezavantajul ca mizeria si obiecte mici se pot prinde in parul lui. Spalati acesti caini doar vara deoarece este nevoie de cateva zile pentru ca blana sa se usuce complet.

Caracter

Acest caine inteligent invata repede, este plin de caracter, animat, un bun caine de paza, si loial familiei sale.
Rasa este foarte adaptabila crcumstantelor in care se afla, desi acesti caini tind sa fie in pic independenti. Un Puli va fugi foarte rar de o situatie.

Dresaj

Aceasta rasa are nevoie de o abordare consecventa a dresajului, care trebuie sa aiba loc in primul an de viata. Nu le plac exercitiile plictisitoare, preferand lucrurile care sa ii puna la incercare.

Comportament social

In mod normal se inteleg bine cu alti caini si alte animale, iar in general le plac copiii. Au tendinta sa se ataseze de unul dintre membrii familiei.

Exercitii

Aceasta rasa se simte in elementul sau daca poate sa se zbenguie si sa se joace, iar cu neobisnuita sa blana, acest lucru este unul placut de privit.
Daca si dumneavoastra va place, va puteti inscrie a cursuri de agilitate sau la fly-ball. Aceatsa rasa se descurca bine la amandoua.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
11 Jan 2010
Carla

Se gasesc de vanzare in Romania? Cam cat costa unul?

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.