Kuvasz

RSS

KUVASZ

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Kuvasz
Kuvasz

Tara de origine

Ungaria

Aptitudini

Animal de companie si caine de paza pentru turme si proprietati.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 71-75 cm pentru masculi si 66-70 cm pentru femele. Masculii cantaresc aproximativ 40-52 kg, femelele fiind ceva mai usoare.

Blana

Blana este formata din par scurt pe cap si pe partile anterioare ale labelor, in restul corpului fiind ceva mai lung. Blana este ondulata, iar stratul inferior este moale. Aceasta este intotdeauna de culoare alba.

Ingrijirea necesara

Cainii aprtinand acestei rase au o blana groasa care ii protejeaza de toate tipurile de vreme. In perioada de naparlire, cainele pierde un volum semnificativ de blana. Este astfel recomandat ca acest caine sa fie periat cu rigurozitate in special in perioadele de naparlire.

Caracter

Este un bun caine de paza, care este inteligent, latra doar cand este necesar, foarte independent, curajos, dominant, onest, bine echilibrat, determinat si loial familiei sale. Kuvasz-ul este devotat dar nu este dependent.

Dresaj

Aceasta rasa necesita o crestere si un dresaj echilibrate si consecvente. Nu este o rasa pentru incepatori; stapanul trebuie sa fie o persoana increzatoare.
Asta inseamna, de asemenea, ca in dresaj nu se poate folosi duritatea. Cainele va invata foarte bine intr-un mediu armonios care ofera si posibilitatea propriei initiative.

Comportament social

Cainii din aceasta rasa pot manifesta un comportament destul de dominant fata de alte exemplare canine, dar daca in perioada de crestere este bine socializat cu alte animale, in mod normal nu vor exista probleme. Are o rezistenta mare la durere si un caracter stabil, ceea ce il face tolerant in preajma copiilor, dar avand in vedere initiativa sa si talia mare, este de preferat sa nu fie lasat sa aiba grija de copii. Este important de stiut ca aceasta rasa isi va proteja membrii propriei familii, ceea ce inseamna ca ii va apara pe copiii dumneavoastra de prietenii lor daca joaca devine ceva mai dura.

Exercitii

Din vreme ce Kuvasz-ul va patrula si isi va respecta limitele teritoriului de mai multe ori pe zi, el se mentine intr-o conditie fizica buna. Daca nu dispuneti de suficient spatiu, va fi nevoie sa iesiti cu el in mod regulat deoarece are nevoie de spatiu pentru bunastarea sa mintala, cat si pentru miscare.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
15 Feb 2010
sdjkb

e un caine mare faini si as vrea sa stiu cat costa

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.