Komondor

RSS

KOMONDOR

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Komondor
Komondor

Tara de origine

Ungaria

Aptitudini

Caine de paza pentru turme.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de minim 65 cm pentru masculi si de minim 60 cm pentru femele. Este preferabil ca inaltimea sa fie mult mai mare decat minimul. Nu exista inaltime maxima.

Blana

Blana este carcateristica dominanta a acestei rase. Aceasta este compusa din fasii incalcite care se formeaza si devin mai lungi odata cu trecerea timpului. Poate dura pana la 3 ani pentru ca roba unui Komondor sa fie fromata in intregime. Culoarea este intotdeauna alba.

Ingrijirea necesara

In general, aceasta rasa nu este niciodata periata sau pieptanata din vreme ce se doreste formarea franjurilor imbacsite. Acestea se formeaza deoarece puful nu cade, ci se prinde in parul exterior mai tare si mai lung. Pentru a incuraja dezvoltarea blanii, puful poate fi smuls cu mana. Blana este cel mai bine sa fie spalata pe perioada verii deoarece este nevoie de mai multe zile pentru o uscare completa.

Caracter

Acest caine independent, dominant si doar alert este curajos, incoruptibil, determinat, sociabil, foarte loial stapanului sau/si familiei, sobru, bine echilibrat si calm. In mod normal nu latra prea mult. Au surprinzatoarea capacitate de a-si da seama daca o persoana are intentii rele.

Dresaj

Komondorul este un caine ale carui instincte naturale sunt inca puternice si deseori se va baza pe ele. Antrenamentul sau trebuie sa fie consistent si bazat pe respect reciproc.
Cainele are un caracter simplist si, odata ce va va intelege regulile nu le va mai incalca. In ciuda naturii sale oneste, Komondorul are nevoie de un stapan confident. Deoarece, va asculta un ordin doar daca ii intelege sensul, nu este potrivit pentru clasele de dresaj sau alte activitati asemanatoare.

Comportament social

Komondorul se va intelege de minune cu alte animale sau cu copiii atat timp cat acestia fac parte din familia dumneavoastra. Va va proteja copiii de a fi agresati de alti copii.
Nu are incredere in straini, iar musafirii nedoriti nu vor avea nicio sansa sa paseasca pe proprietatea dumneavoastra. Musafirii normali, care nu au intentii rele vor fi considerati prieteni ai casei si vor fi tratati corespunzator.

Exercitii

Este posibil ca acest caine sa fie tinut si intr-un mediu urban cat si intr-unul rural, desi cel de-al doilea va fi cu mult mai pe placul lui. In cazul in care Komondorul este tinut afara, isi va face miscarea singur. Pot fi foarte lenesi si vor dormi ore la rand.
Vremea umeda sau friguroasa nu va afecta aceasta rasa atat de bine protejata de blana ei impenetrabila.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.