Ciobanescul german

RSS

CIOBANESCUL GERMAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul german
Ciobanescul german

Tara de origine

Germania

Aptitudini

Animal de companie potrivit pentru nenumarate alte sarcini.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este pentru masculi de 60-65 cm si pentru femele de 55-60 cm.

Blana

Ciobanescul german poate avea trei tipuri de blana: aspra cu firul drept, aspra cu firul drept si lung, si ondulata si lunga, ultima varianta este mai putin de dorit. Culoarea poate fi neagra, gri, cenusiu sau una dintre cele de mai sus cu pete maronii sau maro deschis.

Ingrijire necesara

Roba necesita putina ingrijire. In perioadele de naparlire o perie speciala pentru blana lor va indeparta firele de par moarte si in exces.

Caracter

Este un elev inteligent si dornic sa invete, ascultator, sociabil si prietenos. Ciobanescul german este temperamental, afectuos, alert, protector, curajos, increzator in sine, independent si loial neconditionat fata de stapanul sau si familia acestuia.

Dresaj

In toata lumea acesti caini sunt folositi pe post de caini indrumatori, caini pentru salvarea de oameni, de urmarire, de paza si caini politisti. In unele dintre aceste roluri, Ciobanescul german este singura rasa folosita. La concursurile de dresaj, ei sunt cei mai buni. Este din acest motiv inutil sa explicam cre sunt posibilitatile acestei rase.
Este un caine dornic sa invete de la dumneavoastra, inteligent si care intelege repede. Lucrati in principal cu vocea. Marea majoritate a exemplarelor isi venereaza stapanul si au o nevoie enorma de contact cu acesta. Daca nu aveti timpul necesar sa ii acordati atentie, atunci nu este recomandat sa va procurati in Ciobanesc german. In tara sa de origine, Germania, cainele este inca folosit pentru pazirea si lucrul cu cirezi si turme.

Comportament social

Ciobanestii germani se inteleg bine cu cainii din aceeasi rasa, cu alte animale din gospodarie si cu copiii daca au fost corect socializati, dar vizitatorii nedoriti sunt opriti. Sunt teritoriali prin natura lor si nu au nicio tendinta sa se dea inapoi sau sa fuga dintr-o situatie.

Exercitii

Persoanele care au grija de un Ciobanesc german trec de multe ori cu vederea faptul ca acestia sunt mereu dornici sa lucreze pentru stapanul lor. Nu este suficient pentru ei sa fie doar animale de companie si sa stea intr-o casa fara sa faca nimic pentru a-si umple timpul.
Alaturati-va unui grup sau unei organizatii, astfel incat sa puteti paerticipa impreuna la exercitii de agilitate, dresaj, aparare sau exercitii politienesti, de luare de urma sau orce altceva ce este disponibil, astfel incat sa va mentineti cainele in cea mai buna forma fizica si psihica.
La fel ca pentru toti cainii de talie mare, toata energia lor este necesara in perioada de crestere pentru a-si dezvolta articulatii, muschi si oase sanatoase. Pot aparea probleme ireparabile in urma excesului de exercitii sau a unei diete inadecvate. Pot trai fericiti intr-un cotet afara daca li se ofera destula activitate si atentie.

Remarci speciale

Ciobanescul german este singura specie de caini din lume pentru care exista o organizatie internationala angajata in probleme ce privesc aceasta rasa. Avand sediul central in Germania, WUSV are peste jumatate de milion de membri din 60 de tari.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
15 Sep 2013
florin

La ce varsta li se ridica urechile la catei de lup?

14 Aug 2013
alexandru

dsa el de cate ori pe an naparleste? spunetimi va rog

15 Jan 2012
stere

cat costa un pui

11 Jan 2011
manolescu

Catelul meu ciobanesc a fost lovit de o masina sau batut si parasit pe la 4 5 sapttamini, acum ii fac tratament sa si revina.ARE SANSE?

09 Nov 2010
Mihai

Buna ziua. Detin un pui de caine "CIOBANESC GERMAN" -fetita- in varsta de 2 luni si doresc sa ma afiliez la o asociatie pentru a-mi imbunatati metodele de a-l creste si educa cat mai corect. Multumesc.

11 Sep 2010
Allex

Bogdan,nicio diferenta.E aceeasi rasa,numai ca numele mai putin oficial este "caine lup".

31 Jan 2010
Bogdan

Ce diferenta este intre ciobanescul germa si cainele de lup?

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.