Ciobanescul englez vechi (Bobtail)

RSS

CIOBANESCUL ENGLEZ VECHI (BOBTAIL)

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul englez vechi (Bobtail)
Ciobanescul englez vechi (Bobtail)

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Caine ciobanesc si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de minim 60 cm pentru masculi siĀ  de 56 cm pentru femele.

Blana

Blana este bogata, aspra, tare si lunga, prezentand un strat inferior impermeabil. Culorile acceptate sunt albastrul sau diferitele nuante de gri. Capul, gatul, membrele anterioare si abdomenul sunt albe, cu sau fara insemne. Pete albe pe albastru la nivelul spatelui nu sunt acceptate.

Ingrijirea necesara

Acesti caini necesita ingrijire regulata: periati-I riguros cel putin o data pe saptamana, avand grija sa nu neglijati zonele in care se formeaza caltii. In perioada naparlirii este foarte posibil ca in urma perierii sa strangeti jumatate, daca nu chiar un sac de gunoi plin cu par.
Mentineti interiorul urechilor curate, indepartand atat mizeria cat si parul din urechi. Ghearele sale trebuie mentinute scurte, asa ca taiati-le cu regularitate. De asemenea, parul excesiv dintre pernutele de la picioare trebuie taiat. Pentru prezentarea la concursurile de frumusete, spatele cainelui trebuie sa fie mai inalt decat umerii, acest lucru fiind cateodata accentuat pentru prezentare.
Cateodata, acesti caini pot fi tunsi, lucru care este, insa, destul de nepopular in randul unora dintre entuziasti, dar este oricum de preferabil unui par incalcit. Se pune totusi intrebarea de ce cineva si-ar achizitiona un caine cu par lung pentru ca apoi sa-l tunda.

Caracter

Acest caine este inteligent, destul de adaptabil, prietenos, sociabil, nu prea alert, galagios, de o natura simpla, si caruia ii place sa faca parte dintr-o familie.

Dresaj

Aceasta rasa are nevoie de un dresaj bland si facut de o maniera consecventa. Doreste sa va fie pe plac si rareori prezinta un comportament dominant, facandu-l foarte potrivit pentru oamenii cu putina experienta in cresterea unui caine. Deoarece periatul reprezinta o parte foarte importanta din ingrijirea necesara, este vital ca aceasta ractica sa fie inceputa cat mai timpuriu posibil.
Acest lucru previne ca periajul sa devina un meci de lupte, mai tarziu atunci cand cainele este mult mai mare si mai puternic.

Comportament social

Ciobanescul englez se intelege exceptional cu alti caini, animalele din gospodarie si cu copiii; si oaspetii vor fi primiti cu caldura.

Exercitii

Aceasta rasa necesita o cantitate rezonabila de exercitii, dar nu se va comporta necorespunzator daca ratati o zi de exercitii din cauza lipsei de timp.
Majoritatea exemplarelor sunt innebunite dupa jocul cu mingea si sunt des intalnite exemplare care participa la diferite activitati sportive.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.