Ciobanescul de Shetland

RSS

CIOBANESCUL DE SHETLAND

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul de Shetland
Ciobanescul de Shetland

Tara de origine

Scotia

Aptitudini

Caine ciobanesc si animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 37 cm pentru masculi si de 35,5 cm pentru femele. Deviatii de 2,5 cm in plus sau in minus de la standard sunt permise la aceasta rasa.

Blana

Blana cainilor din aceasta rasa are doua straturi, unul exterior, cu un par sarmos, in vremea ce cel inferior este moale, scurt si tinut pe langa corp. Ciobanestii de Shetland au culoarea neagra (usor inchis pana la culoarea mahonului) cu sau fara varful negru al parului, si de asemenea cu trei culori (negru cu pete cafenii si albe), negru-albastri si negru-alb. Cea mai atractiva combinatie este cea de trei culori cu picioarele, pieptul, gulerul, fruntea si varful cozii albe.

Ingrijirea necesara

Ingrijirea Ciobanescului Shetland nu este dificila; periatul si pieptanatul sunt necesare, in special in perioada de naparlire. Se pot forma calti, in special in spatele urechilor, pe picioarele din spate si sub umeri. Asigurati-va ca aveti grija de aceste zone, in special in timpul verii.

Caracter

Acest caine extrem de inteligent si de inventiv este loial stapanului si familiei acestuia, afectuos, ascultator si responsabil, fericit, cu o rezistenta ridicata si destul de robust.

Dresaj

Nu este o rasa prea greu de dresat; el este foarte fericit sa invete si este fericit cand are ceva de facut. Din acest motiv, este o idee excelenta sa il inscrieti la clase de dresaj si sa urmati un curs pentru concursurile de agilitate. Veti descoperi cat de mult se bucura de pe urma acestor activitati.

Comportament social

Cainii din aceasta rasa sunt extrem de sociabili cu alte exemplare din aceeasi rasa, cu pisicile, si cu animalele mici. Atata timp cat copiii lasa cainele in pace, nu vor exista probleme. Sunt niste caini prudenti si atenti cu strainii.

Exercitii

Se vor adapta cu usurinta circumstantelor in care sunt crescuti, dar ii veti afecta caracterul acestui caine inteligent si dependent de munca daca nu il implicati in destule activitati.
Le place sa invete si iubesc sa mearga afara cu stapanul lor. Sunt caini de performanta in multe dintre activitatile sportive canine.

Remarci speciale

Acesti caini tind sa devina prea mari. Luati acest lucru in calcul daca doriti sa participati la expositii cu ei.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.