Ciobanescul de Pirinei

RSS

CIOBANESCUL DE PIRINEI

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul de Pirinei
Ciobanescul de Pirinei

Tara de origine

Franta

Aptitudini

Caine de paza pentru cirezi si turme, precum si caine de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 40-50 cm pentru masculi si de 38-48 cm pentru femele.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par relativ lung, sau cel putin de lungime medie care are bucle puternice sau este doar usor ondulat. Ei pot fi de culoarea nisipului, cu sau fara peri negri, dungi gri sau pete albe cu negru.

Ingrijirea necesara

Roba lor nu are nevoie de prea multa ingrijire. Trebuie sa arate cat mai natural si relativ rustic, iar blana are o astfel de textura incat un sfert de ora de periaj pe saptamana este suficient.
Nu uitati sa inlaturati parul excesiv din urechi in mod regulat. Din cand in cand spalati-i micuta barba daca nu gasiti o alta modalitate de a o mentine curata.

Caracter

Un caine inteligent care este gata de munca, alert si rapid, vigilent, animat, cu un miros fin, si iubitor cu copii, dar nu intr-un mod sufocant, Ciobanescul de Pirinei iubeste viata de exterior.

Dresaj

Acest caine are nevoie de un dresaj consecvent, strict si onest, care nu este prea dur. El este pregatit sa munceasca si chiar va invata. Un Ciobanesc de Pirinei care este condamnat la cosul sau, cu nimic interesant de facut decat o plimbare in jurul blocului de trei ori pe zi va deveni o problema. Sunt perfect potriviti pentru a fi antrenati in salvarea de persoane si se descurca, de asemenea, destul de bine la activitatile de genul fly-ball-ul si cele de agilitate.

Comportament social

Aceasta rasa se intelege de minune cu familia, inclusiv cu copiii. De asemenea, nu exista nicio problema cu alte animale atat timp cat a avut experiente bune cu acestea cat era mic. Sunt intr-o anumita masura precauti cu strainii.

Exercitii

Este recomandat sa petreceti cel putin o ora pe zi cu activitati impreuna cu cainele; plimbarile lungi sunt foarte potrivite pentru acesti caini, asa cum sunt si sporturile canine.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.