Ciobanescul de Picardia

RSS

CIOBANESCUL DE PICARDIA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul de Picardia
Ciobanescul de Picardia

Tara de origine

Franta

Aptitudini

Caine de paza, caine ciobanesc si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 60-65 cm pentru masculi si de 55-60 cm pentru femele.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par aspru si sarmos de lungime medie.
Culorile acceptate sunt gri, gri-negru, gri-albastrui, gri-rosu si cafeniu deschis sau inchis. O pata alba pe picioare, desi permisa, nu este de dorit.

Ingrijirea necesara

Ciobanescul de Picardia trebuie periat si pieptanat cu regularitate cu un pieptene. Blana nu trebuie sa fie niciodata tunsa.

Caracter

Ciobanescul de Picardia este un caine energic, inteligent, alert, loial, prietenos cu copiii si putin incapatanat. De obicei, se comporta destul de detasat fata de straini. Le place sa latre si fac asta cu regularitate, lucru ce constituie un dezavantaj daca locuiti intr-un loc cu multi vecini.

Dresaj

Ciobanescul de Picardia trebuie socializat corespunzator atunci cand creste, astfel incat sa poata deveni un caine bine echilibrat. Dresajul acestei rase, care este plina de caracter, nu este usor deoarece ei pot fi incapatanati si pot avea toane.
Daca alegeti aceasta rasa, atunci trebuie sa invatati sa-I acceptati toanele; trebuie sa invatati sa nu-I distrugeti increderea din vreme ce acest lucru i-ar putea afecta caracterul.
Acesti caini sunt foarte sensibili la tonul vocii si este necesar sa aveti grija cand incepeti dresajul. Comenzile date pe un ton vesel functioneaza cel mai bine.

Comportament social

Contactul cu alte animale si cu copiii nu reprezinta in general o problema. Ciobanescul de Picardia vrea intotdeauna multa atentie de la ingrijitrul sau si nu este fericit sa imparta acest lucru cu alti caini.

Exercitii

Aceasta rasa de caini are nevoie de foarte multe exercitii. Alergatul pe langa o bicicleta, inotul si mersul sunt toate niste modalitati grozave de a le canaliza energia intr-o directie pozitiva.
Pentru a multumi cu adevarat aceasta rasa de caini, inscrieti cainele la un concurs de agilitate, la fly-ball sau la dresaj.
Acesti caini nu se descurca in concursuri deoarece nu reusesc sa concureze cu consecventa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.