Ciobanescul australian

RSS

CIOBANESCUL AUSTRALIAN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanescul australian
Ciobanescul australian

Tara de origine

Australia

Aptitudini

Caine ciobanesc

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 50-57 cm (19,5-22,5 inchii) pentru masculi si de 45-52 cm (17,5 – 20,5 inchii) pentru femele.

Blana

Blana este formata din par de lungime medie sau lunga, care are onduleuri fie pronuntate, fie mai largi si un strat interior (puf) dens. Coloratia Ciobanescului australian poate fi neagra-albastruie, rosu-inchis, neagra complet sau maro complet, posibil cu zone cafenii si albe.

Ingrijirea necesara

Pentru blana acestei rase de caini nu este nevoie de prea multa ingrijire. In timpul perioadei de naparlire, stratul profund al blanii cade si un periaj riguros este necesar pentru indepartarea parului desprins.

Caracter

Acest caine este inteligent, abil, dornic sa invete, este temperat, vigilent, mereu in alerta, activ, rezistent, foarte loial, cu vitalitate ridicata si se ataseaza de familia care are grija de el.

Dresaj

Dresajul este destul de usor deoarece Ciobanescul Australian invata cu placere si cu usurinta. In cazul in care activitatea lor este limitata la trei iesiri scurte pe zi. Ciobanescul australian poate incepe sa prezinte un comportament dificil. Pe langa un anumit nivel de exercitii regulate, aceasta rasa necesita, de asemenea, sa fie tinuta ocupata in permanenta. Este cel mai bine sa fie implicata in antrenamente de agilitate, fly-ball sau in concursuri de dresaj – pentru care este foarte potrivit.

Comportament social

In cazul in care a fost bine socializat, Ciobanescul australian nu creeaza probleme cu alti caini sau alte animale din gospodarie. In general, se comporta bine in prezenta copiilor, dar s-ar putea sa fie putin timizi in compania strainilor.

Exercitii

Aceasta rasa de caini are nevoie de foarte multa miscare, dar mai presus de toate, Ciobanescul australian trebuie tinut ocupat pentru a fi multumit. Probabil mediul cel mai fericit pentru aceasta rasa este o familie cu persoane sportive care pot sa petreaca fiecare zi impreuna cu cainele.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.