Ciobanesc belgian Laeken

RSS

CIOBANESC BELGIAN LAEKEN

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ciobanesc belgian Laeken
Ciobanesc belgian Laeken

Tara de origine

Belgia

Aptitudini

De-a lungul istoriei, acest caine a fost un caine de cireada, dar in prezent este caine de paza si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este pentru masculi de 62 cm si pentru femele de 54 cm. Standardul rasei permite variatii in inaltime cu 2 cm mai scund si 4 cm mai inalt.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par aspru, de culoarea maro-galbuie, cu zone mai inchise in jurul nasului si cozii.

Ingrijirea necesara

Aceste caine cu par negru trebuie tuns de doua ori pe an, in functie da calitatea blanii din care trebuie inlaturat parul mort si in exces. Evitati sugestiile de a-l tunde scurt pentru ca acest lucru ii va distruge parul pentru mai multi ani. Pe langa tunsorile minore ocazionale, olositi un pieptene cu dinti mari pentru pieptanat. Ciobanescul belgian Laeken se descurca foarte bine intr-un cotet afara daca primeste destula atentie si exercitii.

Caracter

Cainii din aceasta rasa sunt ascultatori, rezistenti si curajosi, dornici sa munceasca, buni caini de paza, au rezistenta fizica ridicata, sunt vioi, inteligenti, dominanti si se ataseaza de familia din care fac parte.

Dresaj

Pentru stapanul potrivit, Ciobanescul belgian Laeken nu este un caine dificil de crescut. Aceasta rasa are nevoie de un crescator bine echilibrat si increzator. In general, acesti caini sunt foarte inteligenti si dornici sa invete. Asigurati-va ca in sedintele de dresaj exista destula varietate.

Comportament social

In general, acesti ciobanesti se inteleg cu copiii, dar pot manifesta un comportament dominant fata de alti caini. Daca sunt corect socializati cu pisicile si alte animale din casa, nu ar trebui sa cauzeze probleme.

Exercitii

Aceasta rasa necesita un nivel ridicat de activitate fizica. Sunt niste caini excelenti pentru paza si aparare. Chiar si atunci cand acest domeniu de activitate nu este pe gustul dumneavoastra, acesti caini trebuie dusi cu regularitate sa isi consume surplusul de energie.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.